Poštovú ulicu čoskoro čaká rekonštrukcia

28.1.2007
0
Páčil sa vám článok?

Mestská časť Staré Mesto začala prípravné práce na úpravu Poštovej ulice a obnovu priľahlého verejného parku, ktorý je značne zanedbaný.

Pôjde o výmenu asfaltového povrchu chodníka za estetickejšiu dlažbu, vyrovnanie úrovne chodníkov tak, aby sa celá ulica stala bezbariérovou, doplnenie malej architektúry, najmä verejného osvetlenia, lavičiek, odpadkových košov, prípadne fontánky a vhodnejšie riešenie umiestnenia stánkov s ambulantným predajom.

O stavebné povolenie požiada mestská časť Staré Mesto ešte pred začiatkom jari. Poštová ulica sa bude rekonštruovať po celej svojej dĺžke, teda od vstupu do podchodu na Hodžovom námestí až po jej vyústenie na Námestie SNP na úrovni Jedlíkovej ulice.

Starosta Starého Mesta Andrej Ďurkovský v tejto súvislosti uviedol, že mestská časť chce po dohode s magistrátom upraviť aj otvárací režim samotného podchodu pod Hodžovým námestím, predovšetkým v nočných hodinách. Úprava Poštovej ulice nadväzuje na nedávnu rekonštrukciu Royko Passage na Obchodnej ulici.

(miv)
Páčil sa vám článok?