Psychiatrická klinika v Starom Meste otvorila nové simulačné centrum

17.9.2024
0

Zdroj: Matúš Husár

Páčil sa vám článok?

Psychiatrická klinika v Univerzitnej nemocnici Bratislava (UNB) v Starom Meste otvorila nové simulačné centrum. Budúcim lekárom a zdravotníkom má pomôcť získať praktické skúsenosti i robiť chyby, z ktorých sa môžu poučiť. Informovala o tom hovorkyňa nemocnice Eva Kliská.

"Pacient, ktorý sa lieči na psychiatrickej klinike, si vyžaduje veľmi citlivý a špecifický prístup. Moderná medicína nám umožňuje veľa spôsobov, ktoré zohľadňujú aktuálny zdravotný stav pacienta, a tak je individuálny prístup k liečbe veľmi dôležitý. Som veľmi rád, že vedenie Psychiatrickej kliniky v Nemocnici Staré Mesto neustále aplikuje najmodernejšie spôsoby nielen liečby, ale aj edukácie personálu, čo vnímam ako obrovský prínos pre našich pacientov," povedal riaditeľ UNB Alexander Mayer.

Výhodami simulačného vzdelávania sú podľa UNB najmä možnosť učiť sa v bezpečnom prostredí, opakovateľnosť či individualizovaný prístup. Budúcim lekárom a zdravotníkom zároveň pomôže zlepšiť komunikačné zručnosti a koordináciu v tíme či rozvinúť klinický úsudok.

Otvorenie centra privítal aj dekan Lekárskej fakulty Univerzity Komenského v Bratislave Juraj Payer. "Teší nás, že sa otvára ďalšie simulačné centrum, ktoré pomôže pri vzdelávaní nielen našich študentov pregraduálneho štúdia, ale aj ďalším zdravotníckym pracovníkom v takej špecifickej oblasti medicíny, ako psychiatria bezpochyby je," povedal.

(TASR)

Páčil sa vám článok?