S týmito plavkami zakryjete všetky svoje nedostatky

22.7.2024
Páčil sa vám článok?

Úsporný strih z nich robí módneho strašiaka nejednej sebakritickej ženy. Zvykne sa tiež hovoriť „Chudnem do plaviek“. Zaužívaná fráza evokuje dojem, že plavky si môžu dovoliť len dámy s figúrou modelky. Dámska plážová móda v skutočnosti zďaleka nie je k postave tak prísna ako sa na prvý pohľad môže zdať.

Zdroj: Astratex

Ponuka plaviek je dnes mimoriadne široká a pestrý výber modelov vytvára priestor aj pre maskovanie drobných či výraznejších nedostatkov. Poďme sa spoločne pozrieť, ako na to.

Širší pás a neforemné brucho

Pre dámy, ktoré nie sú spokojné so svojím bruškom, môže byť plavková sezóna ozajstným strašiakom. To, čo ostáva po celý rok bezpečne skryté pod šatami, treba zrazu ukázať na dovolenkovom pobyte. Alebo nie?

Prvým riešením sú jednodielne modely plaviek. Na trhu teraz nájdete aj zoštíhľujúce jednodielne plavky, ktoré opticky zúžia oblasť pásu a vytvoria tak želaný efekt presýpacích hodín.

Riešenie však ponúkajú aj mnohé modely dvojdielnych plaviek. Zvoliť môžete takzvané tankiny, ktorých vrchný diel má strih tielka. Ak vás trápi spodné bruško, môžete si dovoliť aj klasické dvojdielne plavky s vysokým pásom. Problémové partie ostanú skryté, ale vrchnú časť bruška sa nemusíte báť ukázať.

Príliš malé alebo príliš veľké prsia

Prsia sú ďalšou často problémovou partiou ženského tela. Príliš malé aj príliš veľké spôsobujú vrásky na čele. Väčšina dám sa s nimi počas roka dokáže krásne vysporiadať vhodnou spodnou bielizňou a vrchným dielom oblečenia. Dobre zvolené plavky dokážu urobiť rovnakú službu.

Zdroj: Astratex

​Plavky pre väčšie prsia

Problémom veľkého poprsia je, že najmä u dám s nadváhou nebýva dostatočne pevné. S pevnou oporou však dokáže v plavkách nádherne vyniknúť. Zabudnite preto na vrchný diel s jednoduchým trojuholníkovým strihom a viazaním. Vyhnite sa aj push-up podprsenkám. Zvoľte jednodielne alebo dvojdielne plavky s vystuženými košíčkami a širokými ramienkami. Pri dvojdielnych modeloch si dajte záležať na výbere podprsenky so spevneným spodným lemom. Veľmi dobre vám môže padnúť napríklad vrchný diel strihu bardot.

Plavky pre menšie prsia

Menšie prsia môžu pôsobiť dojmom, že nemáte plavky čím vyplniť. Starostlivo si preto vyberajte veľkosť vrchného dielu plaviek, ktorý by vám mal ideálne padnúť. Príliš veľká podprsenka len zvýrazní váš nedostatok. Vhodné sú vystužené košíčky, ale aj jednoduché plavky s trojuholníkovým strihom a viazaním. Zvoliť môžete aj vrchný diel s efektom push-up alebo bandeau strih bez ramienok. Vo všeobecnosti sú pri menšom poprsí vhodnejšie dvojdielne plavky. Jednodielne vám v oblasti pŕs nemusia správne sadnúť s ohľadom na ostatné partie. Uprednostnite pestrofarebné potlače, ktoré pri pohľade trochu rozptýlia pozornosť. Dobrú službu vám urobia aj vrchné diely plaviek s rôznymi ozdobnými aplikáciami ako sú volány alebo 3D kvety. Nielenže sú túto sezónu in, ale dokážu opticky pridať na objeme.

Problémové boky a zadok

Boky a zadok sú súčasťou ženských kriviek, na ktoré sa prirodzene sústredí pozornosť. Nekomfortne sa zvyknú cítiť dámy s príliš širokými aj príliš úzkymi bokmi, resp. s väčším aj plochým zadkom. Na každý z týchto problémov existuje riešenie.

Tip: Postavu možno vyformovať aj domácim cvičením.

Zdroj: Astratex

Plavky pre širšie boky a väčší zadok

Širšie boky a väčší zadok vo všeobecnosti netreba skrývať. Ideálna ženská postava má tvar presýpacích hodín, ktorý počíta s danosťami v týchto partiách. V mnohých prípadoch ich stačí správne vyvážiť výraznejším vrchným dielom plaviek. Vyberte si monochromatické nohavičky a doplňte ich pestrofarebnou podprsenkou. Efekt vás milo prekvapí.

V snahe skryť boky a zadok sa vyhnite šortkovým plavkám a spodným dielom francúzskeho strihu. Hoci problémové partie prekryjete, pridáte si na objeme. Vašej postave pristanú plavky s vysokým pásom, spodný diel brazílskeho strihu s mierne zvýrazneným vykrojením.

Plavky pre úzke boky a plochý zadok

Nie je nič ľahšie ako opticky pridať problémovým partiám na objeme. Dosiahnete to pestrými farbami, pútavými potlačami, horizontálnymi pruhovanými vzormi, ale napríklad aj volánmi alebo riasením.

Širšie stehná

Mohutnejším stehnám polichotí ak nohy opticky predĺžite. Pomôžu vám v tom vysoko vykrojené plavky. Môžete zvoliť jednodielne aj dvojdielne modely. Dôležité je, aby vašim nohám pridali na dĺžke. Službu vám v tomto prípade urobí aj správne zvolená plážová obuv. Vyberte si úsporné modely šľapiek alebo sandálikov s tenkými remienkami, ktoré opticky pridajú vašim nohám na dĺžke aj smerom nadol. Tie najlepšie modely nájdete na Modio.sk. Vhodná je aj platforma alebo pohodlný podpätok.

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ 

PR - sponzorovaný obsah
Páčil sa vám článok?