V Petržalke sa začína jesenné čistenie

14.12.2006
0
Páčil sa vám článok?

Petržalčania majú počas celého roku pre veľkorozmerný odpad zo svojich domácností k dispozícii veľkokapacitný kontajner, umiestnený v areáli miestneho podniku Verejnoprospešné služby na Čapajevovej ulici.

Obyvatelia Petržalky majú tiež možnosť zabezpečiť si odvoz a likvidáciu takéhoto odpadu prostredníctvom na to určených podnikateľských subjektov. Ako informovala hovorkyňa starostu Petržalky Milka Podmajerská, okrem týchto možností organizuje petržalská samospráva každoročne jarné a jesenné čistenie, ktorého základ tvorí najmä rozmiestnenie veľkokapacitných kontajnerov v celej Petržalke pre potreby jej obyvateľov.

Počas jesenného čistenia, ktoré sa tentoraz bude konať v dňoch 20. októbra 2003 - 8. decembra 2003, dá miestny podnik Verejnoprospešných služieb spolu s podnikom Odvoz a likvidácia odpadu k dispozícii 15 veľkokapacitných kontajnerov v siedmich etapách.

Kontajnery budú rozmiestnené podľa pripraveného harmonogramu a ponechajú sa v danej lokalite vždy cez víkend, pričom odpad sa bude odvážať na skládku v pondelok. Kontajnery sú určené výlučne na veľkorozmerný odpad. Budú pristavené na také miesta, kde je možná dobrá manipulácia s nimi.

Okrem toho sa tohtoročné jesenné čistenie zameria opäť aj na upratovanie spoločných priestorov bytových domov, pivníc, výklenkov, terás, podterasových priestorov a bezprostredného okolia obytných súborov. Výzvu na spoluprácu v tomto zmysle dostali v týchto dňoch vlastníci či správcovia objektov a pozemkov na území Petržalky.

V prípade akýchkoľvek otázok môžu Petržalčania kontaktovať oddelenie životného prostredia Miestneho úradu Petržalka na telefónnych číslach 63 835 955 alebo 63 837 926. Na tomto oddelení je k dispozícii aj podrobný harmonogram rozmiestnenia kontajnerov.

(brn, lau)

Páčil sa vám článok?