Kto robí z Petržalky džungľu…

12.12.2006
0
Páčil sa vám článok?

Nedávna výstava CONECO v areáli Incheba ozrejmila, kto vlastne z Petržalky robí „džungľu“. Určite ste zaznamenali viaceré ohlasy zo strany nielen Petržalčanov na to, ako je devastované životné prostredie, v ktorom žijeme.

Pôsobí to na nás veľmi deprimujúco, keď tá troška zelene, ktorá sa medzi sivými panelákmi a asfaltovými cestami sem - tam vyníma, je pod kolesami áut priam ubitá a totálne zničená. Ako by asi reagovali návštevníci výstav, keby im prišiel niekto pod okná ich rodinných domov postaviť auto, a dal si ho traktorom vytiahnuť z rozmočenej a zdevastovanej zeme. Asi by ich to netešilo.

Ani nás Petržalčanov neteší, keď nám takto necitlivo devastujú životné prostredie, v ktorom sme nútení žiť a ktoré mnohí tak radi kritizujú. Verím, že kompetentní prijmú potrebné opatrenia, aby sa nielen zvyšovali príjmy spoločnosti Incheba z vydarených výstav, ale aby netrpeli ani občania a ani životné prostredie. Lebo to, čo sa za 5 - 6 dní dokáže úplne zničiť, to za 5-6 dní nepríde dať nikto do pôvodného stavu.

Dvíha sa vo mne (a nielen vo mne, ale u mnohých mojich spoluobyvateľov sídliska Petržalka) vlna odporu k takémuto prejavu vandalizmu. A vedzte, že najhoršie to chápu naše deti, ktoré sa všetci snažíme vychovávať k úcte voči životnému prostrediu, ale činy dospelých sú s tým v ostrom protiklade.

Eva Šopincová, Petržalka
LIST ČITATEĽA

Páčil sa vám článok?