Mesto podporuje najmä primárnu prevenciu drog

12.12.2006
0
Páčil sa vám článok?

Na podporu projektov primárnej prevencie drog a aktivít detí a mládeže vyčlenilo mesto Bratislava v tomto roku 2 milióny korún.

Prednostne budú posudzované projekty podporujúce tvorivé myslenie a tvorivú činnosť detí a mládeže, projekty dlhodobej a krátkodobej aktivity pre deti a mládež, ako aj projekty prevencie násilia, rasovej neznášanlivosti a vandalizmu. Z fondu sa budú finančne zabezpečovať aj projekty podporujúce záujem a zapájanie mladých ľudí do života Bratislavy.

Úlohou fondu nie je priamy boj proti drogám či terapia, ale predchádzanie tejto závislosti. Najúčinnejšou formou je vytvorenie priestoru a podmienok na zmysluplné trávenie voľného času. Záujem o prostriedky grantu neustále vzrastá. Na jeden projekt je možné prideliť 50 tisíc korún.

Najbližší termín uzávierky podávania žiadostí pre udelenie grantu na tento rok je 31. marec. Ďalšími sú 15. jún, 31. august a 31. október. V minulom roku bolo na protidrogový program vyčlenených 1,7 milióna korún, ktoré rozdelili medzi 76 projektov.

(brn)

Páčil sa vám článok?

Najčítanejšie