Koncom roka sa SPS opäť rozrastie

8.12.2006
0
Páčil sa vám článok?

Vo februári 2000 sa začne tretia etapa výstavby bratislavského obchodného centra Shopping Park Soravia (SPS). V rámci nej na mieste súčasného parkoviska pred hlavným komplexom vyrastie nová dvojpodlažná hala s obchodnými priestormi.

Rozšírené budú aj obchodné priestory hlavnej haly, ktorej pribudne druhé podlažie. Na mieste parkoviska pred SPS Interieur vyrastie päťpodlažné nadzemné parkovisko s kapacitou 582 miest. Výstavbu by mali ukončiť do konca roka, pričom celkové náklady majú predstavovať viac ako 700 miliónov korún.

Celková plocha nových obchodných priestorov bude 15 000 m2, pričom nová hala bude s hlavnou halou z prvej etapy spojená dvojpodlažnou prepojovacou chodbou. Tá bude slúžiť ako prechodná pasáž s rozlohou približne 6000 m2, pričom bude inšpirovaná komplexom Caesar Palace v Las Vegas a Plus City v Linzi. Okrem účelnosti prechodu medzi jednotlivými objektmi by pasáž mala slúžiť aj ako príjemný oddychový priestor s reštauráciami, kaviarničkami a fontánkami.

V novovybudovaných priestoroch bude umiestnených približne 60 obchodov s ponukou textilu, odevov, topánok, módnych doplnkov a ďalšieho atraktívneho tovaru. Rozšírená bude predajná plocha potravinového supermarketu BILLA. Počas tretej etapy výstavby SPS by mal byť v období nákupných špičiek sprístupnený aj zadný výjazd cez Studenú ulicu.

Shopping Park Soravia sa začal stavať v septembri 1997. Doterajšie investície predstavovali približne 600 miliónov korún. Vybudované sú dve haly, kde sú obchodné priestory s ponukou potravín, textilu, obuvi, kancelárskych potrieb, hračiek, kníh, resp. kompletné bytové zariadenie v druhej hale SPS Interieur. Komplexnú ponuku SPS dopĺňa kaviarnička Marlow, Minigril a prevádzka rýchleho občerstvenia McDonald´s. Celkovo je v SPS do 40 predajcov.

V rokoch 2001-2002 je už naplánovaná 4. a 5. etapa výstavby obchodného centra SPS. Plánované investície by mali predstavovať 1,5 miliardy korún. Shopping Park Soravia by sa mal rozšíriť aj o obrovské zábavné centrum a hypermarket, ktoré vyrastú na pozemkoch susediacich so Zlatými pieskami. Investorom výstavby SPS je Soravia Invest, s. r. o., ktorá objekt obchodného centra prenajala formou lízingu od CA Leasing Wien.

(brn)

Páčil sa vám článok?