Kreatívne kornútky či čokoládová fontána: Otestovali sme rozprávkovú zmrzlináreň Andersen
Zdroj: nc
V centre Bratislavy na Hviezdoslavovom námestí sme navštívili zaujímavú rozprávkovú zmrzlináreň. Lebo leto, aj keď to aktuálne ešte neukázalo svoju pravú tvár, bez tejto hviezdy letných dezertov, nie je pravým letom.
Majitelia zmrzlináreň pomenovali podľa rozprávkara Hansa Christiana Andersena, ktorý Bratislavu navštívil v roku 1841, jeho socha sa v súčasnosti vyníma hneď v tesnej blízkosti zmrzlinárne.
Lahodná mrazená pochúťka je pripravovaná podľa tradičnej talianskej receptúry, obohatená fantáziou a skúsenosťami. Základ pre sorbety tvorí čerstvé ovocie od drobných slovenských farmárov a pri mliečnych príchutiach sú to suroviny tej najvyššej kvality od talianskych dodávateľov.
Majitelia sa zúčastňujú svetových výstav z cukrárenskej gastronómie, kde tí najväčší odborníci prezentujú novinky pre nadchádzajúcu sezónu. Do zmrzlinárne sa snažia každý rok prinášať zákazníkom novinky priamo z Talianska.
U Andersena ponúkajú lahodné príchute ako ricotta figa, čierny kokos či belgickú čokoládu. V chladiarenskom boxe na vás čakajú aj obľúbené bezmliečne vegánske sorbety, my sme si vybrali černicový. V kombinácii s vegánskou Čoko Nero, ktorá je bez pridaného cukru to bola naozaj trefa do čierneho. Každý deň majú v ponuke 20 príchutí a ponuku príchutí každý deň obmieňajú.
"V ponuke máme nielen vegan ovocné sorbety, ale aj čoko nero bez mlieka a pridaného cukru, ďalej zmrzliny na ryžovom mlieku ako je termix so stéviou alebo slaný arašid vegan. Medzi ľudmi je najviac obľúbená mak/višňa a slaný karamel. Máme rozličný výber kornútkov napríklad vegan, bezlepkové, čokoládové, karamelové a s rôznymi posýpkami (oriešok, cukríky)," informovala nás majiteľka rozprávkovej zmrzlinárne.
Ak by ste si svoju zmrzlinu chceli ešte viac vyšperkovať, môžete si ju dať poliať čokoládovou fontánou, ktorá sa lahodne roztečie po ľadových zmrzlinových kopčekoch.
(nc)