Hip-hopoví nadšenci si cez víkend prídu na svoje

27.6.2018
Festival Hip-Hop žije

Zdroj: TS/Sladkova Propaganda House

Páčil sa vám článok?

Na dvojdňovom festivale „Hip Hop Žije“ vystúpi slovenská a česká rapová špička, ale aj talentovaní začínajúci hudobníci. Zaujímavosťou tohto ročníka je, že po prvý raz bude mať aj charitatívny rozmer.

Hudobný program sľubuje ostrieľané mená slovenskej aj zahraničnej hudobnej hip-hopovej scény ako napríklad Rytmus, Majk Spirit, Separ, Strapo, Kali, Nerieš, Majself a mnohí ďalší. Vystúpi tiež legendárna česká kapela Chaozz. Hlavná hviezda, Rick Ross, dorazí až z Ameriky.

Organizátori sa spojili s občianskym združením APPA – Asociáciou pomoci postihnutým a rozhodli sa zorganizovať zbierku pre handicapovaných súrodencov. Priamo na mieste konania festivalu môžu návštevníci prispieť handicapovaným súrodencom Gilanovcom na auto, do ktorého sa zmestia 2 vozíky. 

„Ľudia si môžu na mieste vyskúšať, ako prebieha fotenie na cover albumu pod vedením profesionálneho fotografa. V stánku, kde bude samotné fotenie prebiehať, budú mať možnosť prispieť do verejnej zbierky na pomoc teenagerom – súrodencom, ktorí milujú hip hop, ale nemajú toľko šťastia, aby si svoj život mohli v zdraví užívať. Celý výťažok bude teda venovaný 15-ročnej Karin a 9-ročnému Petrovi Gilanovcom. Peťko má detskú mozgovú obrnu a Karinka trpí okrem ťažkej poruchy sluchu na oboch uškách aj vážnymi  pohybovými problémami, ktoré si vyžadujú opakované operácie. Všetky operácie a rehabilitačné pobyty financovali hlavne rodičia. Veľmi potrebujú doplatok na auto, do ktorého sa zmestia 2 vozíky. Verím, že na festivale vyzbierame dosť peňazí,“ vysvetľuje jeden z organizátorov „Hip Hop Žije“ Boris Marhanský.

„Fanúšikovia sa môžu tešiť aj na legendárnu kapelu Chaozz. Chalani, ktorým sa ako prvým v Česku a na Slovensku podarilo dostať rap do hitparád a patrili ku komerčne najúspešnejším kapelám 90-tych rokov, sa na dlhé obdobie odmlčali. Návrat na scénu ohlásili len nedávno a my sme veľmi radi, že ich naživo uvidíme aj na „Hip Hop Žije,dodáva spoluorganizátor festivalu Marko Šebesta.

Veríme, že tento rok opäť posunieme latku festivalu o kus ďalej,“ uzatvára ďalší spoluorganizátor Marián Baláž.

Tento open-air festival začínal pred piatimi rokmi ako menší festival, no odvtedy sa rozrástol na podujatie  úctyhodných rozmerov. Festival odštartuje už tento piatok na Zlatých pieskoch.

(TS,ncuki)

Páčil sa vám článok?