FOTO: Hasiči mali rušné sobotné ráno - po nehode začal unikať plyn a Stupavčanov museli evakuovať!

16.6.2018
Na odeskej v noci horela prevádzka na pílenie dreva - hasici (1)
Páčil sa vám článok?

AKTUALIZOVANÉ: Dopravná nehoda, ku ktorej došlo skoro ráno v mestečku Stupava pri Bratislave vyvolala poriadny rozruch a dala do pozoru až tri hasičské zbory. Osobný automobil vrazil do plynovej prípojky pred jedným z domov a do ovzdušia začal unikať plyn. Ľudí z bezprostredného okolia museli evakuovať.

Na operačné stredisko Hasičského a záchranného útvaru hlavného mesta SR bola v sobotu 16. júna 2018 krátko pred pol štvrtou hodinou rannou nahlásená dopravná nehoda vozidla na Dlhej ulici v Stupave. Po príjazde na miesto zásahu hasiči zistili, že ide o dopravnú nehodu osobného motorového vozidla, ktoré narazilo do plynovej prípojky pred rodinným domom. Hasiči okamžite vymedzili okolitý priestor, evakuovali ľudí z blízkych rodinných domov, merali ovzdušie a v spolupráci s plynármi sa snažili zastaviť unikajúci plyn. Zranené osoby neboli na mieste nahlásené.   

Pri udalosti zasahovali členovia Hasičského a záchranného útvaru hlavného mesta Slovenskej republiky Bratislavy, členovia Dobrovoľného hasičského zboru obce Stupava a Záchranná brigáda HaZZ Malacky v celkovom počte 16 ľudí so šiestimi kusmi hasičskej techniky. Evakuovať museli 21 ľudí z okolitých domov do hasičského evakuačného autobusu.
Polícia informovala, že nehodu spôsobil 22-ročný vodič auta, ktorý z doposiaľ presne nezistených príčin narazil najskôr do plynovej prípojky a následne aj do stĺpa telefónneho vedenia. "Po dopravnej nehode si nesplnil povinnosti účastníka dopravnej nehody a z miesta nehody ušiel," uviedla hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave Lucia Mihalíková. Policajti však vodiča zakrátko vypátrali a eskortovali na policajné oddelenie.

(ts, TASR, ars, foto: HaZÚ)

Páčil sa vám článok?