Festival vodníkov v Starom Meste: Prinášame ďalšie podrobnosti

9.6.2018
0
Festival vodníkov-sprievod

Zdroj: TASR

Páčil sa vám článok?

Druhý ročník Festivalu vodníkov prinesie súťaž o najlepšiu rybaciu polievku, kultúrny program, aktivity pre deti a vodnícky sprievod s vyhodnotením najlepšej masky. Program sobotného festivalu na bratislavskom Hviezdoslavovom námestí o 10.00 h odštartuje Divadlo Parnas Brno a o 16.00 h ho uzavrie vystúpenie ľudovej hudby Paprčkovci.

Pred a počas predstavenia rozprávky Jak vodník Kapička přišel o vodu si deti aj dospelí môžu vyrobiť masku vodníka a o 11.00 h sa zúčastniť alegorického sprievodu. Sprievod na čele s kočom s vodníkom Ferkom a starostom Starého Mesta Radoslavom Števčíkom bude prechádzať ulicami historického centra od budovy Slovenského národného múzea až na Hviezdoslavovo námestie. Informuje o tom mestská časť Staré Mesto na svojej webovej stránke.

Počas dňa je tiež pripravený kultúrny program. Predstavia sa rôzne detské tanečné skupiny a folklórne súbory, ľudové hudby a spevácke zbory. Programom bude sprevádzať Roman Pomajbo. Pre deti bude počas celého festivalu pripravený stan Mudrlatórium s mudrcmi Tostabur a maľovanie na tvár. Každé dieťa, ktoré príde v maske, dostane kopček zelenej zmrzliny a zelenú cukrovú vatu.

Rybacia polievka sa podľa informácii mestskej časti začne variť o 12.00 h a vydávať o 15.00 h. Hodnotiť ju budú návštevníci. Po degustácii vhodí návštevník jedno euro do nádoby družstva s polievkou, ktorú považuje za najlepšiu. Vyhrá družstvo, ktoré získa najviac peňazí. V súťaži sa predstavia obce, spolky, organizácie, či reštauračné zariadenia, vyzbierané peniaze budú použité na charitatívne účely.

Zdroj: TASR

Podujatie organizuje mestská časť Staré Mesto v spolupráci s Bratislavským samosprávnym krajom, finančne ho podporil Fond na podporu umenia.

(TASR)

Páčil sa vám článok?