FOTO a VIDEO: Svetoznámy britský tenorista Paul Potts zavítal do Bratislavy - ktoré miesta ho tu najviac zaujali?

Zdroj: Koláž abn

Páčil sa vám článok?

Niekoľko dní strávil na Slovensku svetoznámy britský operný spevák - tenorista Paul Potts, ktorý v roku 2007 zvíťazil v televíznej šou Británia hľadá talent. V Bratislave sa zúčastnil nakrúcania relácie Chart show, ktorú dnes večer odvysiela Markíza. Umelec chvíle voľna využil na spoznávanie niektorých dominánt nášho hlavného mesta. Ktoré objekty ho zaujali najviac?

​Paul Potts sa v roku 2007 prihlásil do súťaže Británia hľadá talent (Britain's Got Talent), kde ho predstavili ako predavača mobilných telefónov. Keď prvýkrát predstúpil pred porotu v zložení: Simon Cowell, Piers Morgan a Amanda Holdenová, tak nepôsobil na divákov príliš dobrým dojmom. Oblečený v nemodernom obleku, pokrčenej fialovej košeli a s deformovaným horným chrupom porotcom povedal, že bude spievať v operu, čo vyvolalo skôr nedôveru u prítomných. Ale keď otvoril ústa a začal spievať áriu Nessun Dorma z Pucciniho opery Turandot, tak dvom tisíckam divákom v sále padli od údivu sánky. Rovnaký efekt mal jeho spev aj na televíznych divákov, keďže napokon celú talentovú súťaž vyhral.

Vystúpenie Paula Pottsa v britskom talente: 

Po nej sa stal vo Veľkej Británii veľkou hviezdou. Každoročne absolvuje niekoľko stoviek vystúpení po celom svete a zaspieval si aj pred anglickou kráľovnou Alžbetou II. Vydal niekoľko CD a nakrútil sa o ňom aj celovečerný film. Na prelome mája a júna zavítal prvýkrát aj na Slovensko.Televízia Markíza ho pozvala na nakrúcanie realácie Chart show venovanej víťazom talentových súťaží. "Paul Potts odletel z Londýna 30. mája a v ten deň o 19:00 hod sme ho vyzdvihli na letisku vo viedenskom Schwechate. Prišiel v sprievode svojho brata. Odviezli sme ich do Bratislavy a ubytovali sa v Hoteli Marrol´s. Na druhý deň sme ho odviezli na nakrúcania relácie do Stupavy. V rámci kola Najväčšie hviezdy talentových šou sa umiestnil na 1. mieste s piesňou Nessun Dorma, ktorá ho preslávila na celom svete," povedala pre Bratislavské noviny Adriana Podobová - PR manažérka televízie Markíza, ktorá spomínané vydanie Chart show odvysiela už dnes večer.    

​Paul Potts svoj voľný čas pri pobyte v Bratislave využil aj na prechádzky po meste. Ako prvý navštívil Modrý kostolík, ktorý sa nachádza kúsok od hotela, kde bol ubytovaný, ale spolu s bratom sa vybrali aj na Bratislavský hrad, kde si urobil niekoľko fotografií tejto národnej pamiatky ako aj výhľadu na mesto.

Zdroj: FB Paul Potts

​Potom sa spolu s bratom vybrali do uličiek Starého Mesta. "Veľmi sa mu v Bratislave páčilo a takisto si pochvaľoval naše víno," dodala Adriana Podobová. Paul Potts ako operný spevák účinkoval v 47 štátoch sveta a Slovensko sa tak stalo 48 krajinou, ktorú počas svojej takmer 11-ročnej kariéry navštívil. Z Bratislavy odišiel v piatok 1. júna. Na pamiatku sa ešte odfotografoval aj kúsok od Katedrály svätého Martina neďaleko Bibiany. 

Zdroj: Hlavne.sk

​(ars, foto: TV Markíza, FB Paula Pottsa, Hlavne.sk, koláž abn)  

Páčil sa vám článok?