VIDEO: Po smrti Filipínca na Obchodnej sľubuje ministerka vnútra, primátor aj šéfovia štátnej a mestskej polície mimoriadne opatrenia!

Csaba Faragó, Denisa Saková, Ivo Nesrovnal a Ivan Lechner

Zdroj: Magistrát

Páčil sa vám článok?

Pred Primaciálnym palácom sa dnes poobede uskutočnila tlačová beseda, po skončení rokovania medzi ministerkou vnútra Denisou Sakovou a bratislavským primátorom Ivom Nesrovnalom. Zúčastnili sa jej aj riaditeľ krajský policajný riaditeľ Csaba Faragó a náčelník mestskej polície Ivan Lechner, ktorí potvrdili, že sa chystajú prijať opatrenia k posilneniu bezpečnosti v centre Bratislavy.

"Dokým budem primátorom Bratislavy, urobím všetko pre to, aby bola Bratislava bezpečným a tolerantným mestom," povedal na dnešnom brífingu primátor Bratislavy Ivo Nesrovnal. Vystúpila na ňom aj ministerka vnútra Denisa Saková, ktorá vyjadrila úprimnú sústrasť rodine zabitého Filipínca Henryho Johna Serafina Acordu a povedala, že jej rezort v súčasnosti hľadá spôsoby, ako by mohol jeho príbuzným aspoň finančne kompenzovať ich nenahraditeľnú stratu. Celý priebeh tlačového brífingu si môžete pozrieť tu:

Policajný riaditeľ Csaba Faragó sľuboval posilnenie nielen peších hliadok, ale dokonca aj nasadenie policajných koňov a psov, ktorí by mali byť v uliciach videní, čo by mohlo prispieť k prevencii. Náčelník mestskej polície Ivan Lechner hovoril o tom, že páchateľa útoku na nebohého Filipínca sa podarilo v priebehu niekoľkých minút zadržať aj vďaka kamerovému systému MsP. 

(ars, foto a video: Facebook) 

Páčil sa vám článok?