V Karlovej Vsi pribudlo 15 nových a 8 zrepasovaných lavičiek

31.5.2018

Zdroj: MČ Karlova Ves

Páčil sa vám článok?

Kým v niektorých mestských častiach lavičky z rôznych dôvodov odstraňujú, tak v Karlovej Vsi práve naopak miesta na sedenie pri chodníkoch na sídlisku, vo dvoroch a parkoch pribúdajú. Kde všade na území Karlovky lavičky pribudli?

Na viacerých miestach v Karlovej Vsi môžu jej obyvatelia využívať nové alebo zrepasované lavičky. Pätnásť nových pribudlo na Veternicovej, Hlaváčikovej, Kuklovskej, Matejkovej, Nad lúčkami, Pribišovej, Majerníkovej, Lackovej či v Líščom údolí alebo v Parku Kaskády. Všetky sú z recyklovaného plastu, ktorý je výrazne odolnejší proti poveternostným podmienkam i vandalizmu a tiež sa nepomerne ľahšie udržiava. Informoval na svojej oficiálnej webstránke Miestny úrad v Karlovej Vsi.

Z ďalších ôsmich starých lavičiek, ktoré sa nachádzajú na uliciach Nad lúčkami, Jamnického a Ľ. Fullu miestny úrad odstránil pôvodné drevené dosky, ktoré nahradil takisto doskami z recyklovaného plastu. Zároveň sú tieto lavičky obrúsené a natreté.

„Aj na betónovú obrubu troch pieskovísk na Ľ. Fullu, Hlaváčikovej a Ladislava Sáru boli namontované dosky z recyklovaného plastu. To nepochybne uvítajú nielen deti, ktoré trávia veľa času sedením na nich, ale najmä ich rodičia," informovala miestna samospráva.

(ars, foto: MČ Karlova Ves)

Páčil sa vám článok?