FOTO: Mladej žene zmizla z kabelky peňaženka a mobil - situáciu však zachytila priemyselná kamera reštaurácie!

31.5.2018

Zdroj: PZ SR

Páčil sa vám článok?

Do centra Bratislavy sa opäť vrátili partie vreckových, teda presnejšie kabelkových zlodejok zo zahraničia. Zatiaľ ešte nie je celkom isté, či s nimi súvisí aj prípad, ktorý momentálne vyšetrujú bratislavskí policajti.

Udial sa v polovici mája v reštaurácii známeho nákupného centra na brehu Dunaja, kam vošla dvojica, po ktorej momentálne pátra polícia, aby jej pomohla objasniť krádež mobilu a peňaženky z kabelky jednej z prítomných žien, ktorej ňou bola spôsobená škoda za 1250 eur.

„Doposiaľ neznámy páchateľ dňa 14. mája 2018 v čase okolo 19:15 hod v priestoroch jednej z reštaurácií na promenáde pri obchodnom centre odcudzil poškodenej mobilný telefón a koženú peňaženku. Tieto mala uložené v kabelke prevesenej cez opierku stoličky, na ktorej sedela. Svojím konaním tak poškodenej spôsobil škodu vo výške približne 1.250 eur. Po zatiaľ neznámom páchateľovi policajti v súčasnosti pátrajú,“ informovala nás krajská policajná hovorkyňa Veronika Slamková. 

Zdroj: PZ SR

​Polícia zverejnila aj fotografie urobené zo záberov priemyselnej kamery umiestnenej priamo v reštaurácii. Vidno na nich dvojicu - muža a ženu ako vchádza dovnútra a sadá si k stolu tak, aby muž videl na partiu ôsmich ľudí sediacich pri susednom stole. Vo vhodnej chvíli sa žena z hľadanej dvojice otáča a pravdepodobne v tej chvíli vyťahuje poškodenej žene z kabelky spomínaný mobil a peňaženku. Policajti v súvislosti s objasňovaním tohto trestného činu pátrajú po osobách, ktoré by svojimi informáciami mohli napomôcť k objasneniu tohto skutku.

Nakoľko sa nepredpokladá, že sa podozrivá dvojica sama prihlási, tak polícia v tejto súvislosti vyzýva občanov k spolupráci. „Akékoľvek informácie, ktoré by polícii pomohli stotožniť osobu na priložených fotografických záberoch, nám oznámte na bezplatné číslo polície 158 alebo osobne na ktoromkoľvek policajnom oddelení," dodala Slamková.

(ts, ars, foto: PZ SR)

Páčil sa vám článok?