FOTO: Prekvapený rybár Marek – pozrite sa, kto mu pomáhal vytiahnuť z Dunaja sumca

28.5.2018

Zdroj: FB M.K.

Páčil sa vám článok?

Rodený Bratislavčan Marek sa vybral minulý týždeň chytať ryby na ľavý breh Dunaja, presnejšie do lokality medzi Starým mostom a Mostom SNP, kde mu prialo šťastie, pretože vylovil z vody až dvoch sumcov. Toho druhého chytil v sobotu 26. mája a s podberákom mu pomáhal jeden z prizerajúcich sa okoloidúcich. Nakoniec sa ukázalo, že išlo o jedného z momentálne najznámejších občanov nášho hlavného mesta...

Ochotným rybárovým asistentom nebol nikto iný, než samotný bratislavský primátor Ivo Nesrovnal, ktorý bol akurát s rodinou na prechádzke. „Ťahal som sumca z vody, čomu sa prizeralo asi 50 ľudí. Trošku som sa s ním trápil, a tak sa ma jeden z prizerajúcich opýtal či mi môže pomôcť s podberákom. V prvom momente som si ani neuvedomil, že ide o nášho primátora, aj keď mi bol povedomý aj v športovom oblečení. Viac som sa však sústredil na to, aby som dostal sumca na breh, než na neho. Keď sme sumca vytiahli na breh, tak som ho už spoznal a navyše sa mi ešte aj predstavil pri podávaní ruky. Preto som ho na záver poprosil o spoločnú fotografiu na pamiatku,“ povedal pre Bratislavské noviny rybár Marek, ktorý následne snímku zdieľal na svojom facebookovom profile aj s poznámkou, že ide o jeho dnešného asistenta s podberákom, ktorý mu ako Bratislavčanovi reálne pomohol.

Pochopiteľne, že prevažná väčšina jeho známych aj bez označenia mena pomocníka na fotografii okamžite vedela, že išlo o Iva Nesrovnala. Priamo na mieste si to z náhodných okoloidúcich či prítomných všimol asi len málokto... Úžasný zážitok z toho mal aj samotný primátor, ktorý sa na svojej sociálnej sieti takisto pochválil spoločnou fotografiou doplnenou textom: „Počas kočíkovania na nábreží Dunaja, pod osobným prístavom, som zahliadol rybára, ktorý mal práve v tej chvíli záber. Podľa pohybu prútu mi za chvíľu bolo jasné, že je to veľká ryba a rybár bude na kamenistom brehu a v silnom prúde potrebovať pomôcť podberákom rybu vytiahnuť. A tak aj bolo. Zbehol som k vode a pomohol. Po napínavom zápase vytiahol pán Kňaze z Bratislavy, za potlesku početnej skupiny divákov, nádherného 80 cm sumca. V centre mesta! Pán Kňaze, gratulujem! A ešte bude niekto frflať, že Bratislava nie je fantastická?"

Zdroj: FB M.K.

„Vždy, keď mi nejaká veľká ryba zaberie, tak sa na mňa z nábrežia či neďalekých mostov pozerá veľa divákov a potom mi niektorí z nich zvyknú aj zatlieskať. Občas sa cítim v Bratislave ako nejaká atrakcia. Sám som trochu prekvapený, že najviac rýb sa nachádza práve na takomto frekventovanom mieste. Pôvodne som sa vybral na mreny, ktoré chytám na syr. Tie sumce boli len taký vedľajší, teda neplánovaný úlovok. Po odfotení som ich samozrejme vypustil nazad do vôd Dunaja,“ dodal Marek.      

(ars, foto: FB M.K.)

Páčil sa vám článok?