V obľúbenom stánku na Trnavskom mýte si už noviny či lístok na MHD nekúpite: Do nedele bude zrovnaný so zemou

25.5.2018
Majiteľ novinového stánku na Trnavskom mýte

Zdroj: NC

Páčil sa vám článok?

Ikonický červený novinový stánok na Trnavskom mýte sa stane čoskoro minulosťou, jeho majiteľ ho musí do nedele na vlastné náklady demontovať. Majiteľ stánok prevádzkuje už 9 rokov a pre jeho zachovanie už spísal petíciu.

Vo februári tohto roka dostal majiteľ stánku rozhodnutie z mestskej časti Nové Mesto o plánovanom ukončení nájmu s výpovednou dobou jeden mesiac. V marci si ho prevzal, čiže výpovedná doba mu plynula v apríli a v máji stánok prevádzkoval už takpovediac na dobré slovo bez zmluvy. Miesto, kde stánok stojí, prevádzkuje EKO podnik verejnoprospešných služieb,a.s. Tento podnik spravuje aj nájmy stánkov vo vedľajšej tržnici.

Zdroj: NC

​Zaujímalo by nás, či by mal záujem o alternatívnu možnosť - napríklad o prenájom stánku dole v zmodernizovanom podchode a či mu túto možnosť niekto ponúkol. „Samozrejme, mal by som záujem, aj keď nájomné za prevádzkovanie stánku v podchode bude určite vyššie, ako mám v súčasnosti. Nájom mi neponúkli a už je to tam dávno obsadené. Momentálne platím 145 eur na mesiac,“ povedal nám majiteľ (na fotografii).

Novinový stánok bude čoskoro teda aj v podchode, ďalší nájdete v tržnici a oproti cez cestu na mieste pred Istropolisom. „Povedali mi, že ten stánok je zbytočný, chcú priestor vyčistiť a plánujú tu urobiť pešiu zónu. V minulosti som chcel stánok aj zmodernizovať, ale márne. Ponúkame širokú spektrum tlače a iných doplnkov, denne týmto miestom prejde tisícky ľudí, je to dôležitý prestupný uzol v rámci MHD. Ľudia sem chodia radi. Lístok na MHD  si síce kúpia aj v novom stánku v podchode,ale bude ich to stáť viac času, môj stánok maá kľúčovú polohu. Je to pre mňa aj srdcová záležitosť," vyjadril sa smutne. 

Čo zamýšla a aké má plány s týmto priestorom magistrát, sme sa spýtali aj priamo na magistráte, stanovisko sme však zatiaľ nedostali.

Pre účely zachovania novinového stánku a nesúhlasom s jeho odstránením majiteľ spísal petíciu občanov, od pondelka sa za ňu podpísalo viac ako 100 ľudí.

Stánok tu stojí 28 rokov a súčasný majiteľ ho prevádzkuje 9 rokov. Dávnejšie mal v prenájme aj fastfoodové občerstvenie, ktoré sa nachádzalo hneď vedľa.

(ncuki)

Páčil sa vám článok?