Príďte sa zabaviť na festival nového cirkusu do Stupavy

24.5.2018
0
Festival cirkul´art nebude v medickej záhrade, ale na novom mieste... - VBJ_0541
Páčil sa vám článok?

Divadlo, cirkus a pouličné umenie v jednom. To v sebe skrýva najmladší žáner javiskového umenia - nový cirkus, ktorý sa stal fenoménom reflektujúcim súčasné výrazové prostriedky. Prehliadku produkcií nového cirkusu vám aj tento rok prináša jediný festival svojho druhu na Slovensku Cirkul'art.

Tento rok sa bude festival konať po prvýkrát v župnom Kaštieľskom parku v Stupave.

"Župa má v tomto jedinečnom pamiatkovo chránenom parku cieľ v spolupráci s mestom rozširovať možnosti na realizáciu aktivít pre verejnosť, preto Cirkul‘art podporila nielen finančne, ale i produkčne zabezpečením strážnej služby, dodávok elektriny z kaštieľa, ktorý patrí župe, a tiež zabezpečením súhlasov Krajského pamiatkového úradu. Spoločným cieľom je, aby sa park zviditeľnil a slúžil miestnym obyvateľom, ako aj návštevníkom z blízkeho i širokého okolia a stal sa miestom, kde každý obyvateľ i návštevník rád strávi voľný deň, “ povedal bratislavský župan Juraj Droba.

Zdroj:

​Na priaznivcov tohto festivalu čaká počas troch dní bohatý program, vystúpenia zo susedného Poľska, Česka, ale i Francúzska, Talianska či Nemecka. V piatok sa festival otvorí verejnosti o 16-tej hodine predstaveniami Puppet Zoo: Klinika Lalek Theatre z Poľska, Cie Kabaret de Poche či českým Cirkusom trochu jinak. Festival dá bodku a ukončí ho nedeľným vystúpením Druck Luft Orchestra z Nemecka o 19:30 hodine.

Cirkul'art je medzinárodnou prehliadkou umeleckých produkcií so zameraním na súčasné divadlo a moderný cirkus. Každoročne prináša kvalitný inšpiratívny program z rôznych kútov sveta. Roky bol neodmysliteľnou súčasťou jarnej programovej ponuky mesta Bratislava a spájal sa s prostredím obľúbenej Medickej záhrady. 

Celý program si pozrite na stránke cirkulart.sk. Vstupenka tzv. festival pass stojí na 3 dni pre dospelého 4 eurá, pre deti 2 eurá. Vstupné na predstavenia v šapitó na celý festival stojí 15 eur/dospelý a za dieťa zaplatíte 9 eur. 

(TS,ncuki)

Páčil sa vám článok?