Májová vedecká cukráreň bude venovaná mikroorganizmom
Zdroj: abn
Pravidelne, raz do mesiaca organizuje Národné centrum pre popularizáciu vedy a techniky pri CVTI SR vedeckú cukráreň, teda stretnutie vedcov a verejnosti, kde sa môžu ľudia všeličo zaujímavé o fungovaní nášho sveta dozvedieť. Tá najbližšia sa bude konať už v utorok a ste na ňu srdečne pozvaní.
Témou májovej vedeckej cukrárne, ktorú pravidelne, raz do mesiaca organizuje Národné centrum pre popularizáciu vedy a techniky pri CVTI SR je Kultúrne dedičstvo a mikroorganizmy - škodcovia alebo pomocníci?
Bude sa na nej hovoriť o mikroorganizmoch, ktoré sa nachádzajú kdekoľvek na našej planéte a sú schopné kolonizovať rozmanité prostredia. Patogénne mikroorganizmy sú veľmi nebezpečné nielen pre nás, ale dokážu ohrozovať aj naše kultúrne dedičstvo a svojou prítomnosťou a pôsobením na najrôznejších objektoch kultúrneho dedičstva degradovať tak našu minulosť a históriu. Hlavným hosťom bude Dr. Domenico Pangallo, DrSc. z Ústavu molekulárnej biológie SAV, ktorý poukáže na doterajšie poznatky a možnosti v oblasti ochrany kultúrneho dedičstva pomocou metód mikrobiológie a molekulárnej biológie. Vedecká cukráreň sa bude konať v utorok 22. Mája 2018 od 9,00 hod. v budove CVTI SR na Lamačskej ceste 8/A. Organizátori sa tešia na vašu účasť!
(ts, ars, ilustračné foto: abn)