VIDEO: Na Hlavnej stanici v Bratislave zastavil vlak mimo nástupišťa – zisťovali sme prečo...

Zdroj: Koláž abn

Páčil sa vám článok?

Na sociálnej sieti sa dnes predpoludním objavilo video, ktoré nakrútil a zverejnil pán Miloš Svrček. Je na ňom vidno vlaková súprava, z ktorej niekoľko vozňov stojí približne sto metrov pred nástupišťom. Cestujúci z nich vystupujú a kráčajú po štrku. Pokúšali sme sa zistiť, čo sa dnes ráno na Hlavnej stanici vlastne stalo...

„Predstavte si, že cestujete do hlavného mesta členského štátu EU a kúpite si lístok na slovenský šinkanzen. Dopravca by mal garantovať, že vás dovezie do stanice. Ale tu sme na Slovensku a predstavte si, že vás dovezie k stanici, ale 100 metrov pred vyvýšeným priestorom zastane a už sa nepohne. Sprievodca len zakričí, že vystupovať a konečná. Cez vozne sa nedostanete, keďže sú zablokované dvere. Vozne sú možno z roku 1975. Kto má ťažkú batožinu na kolieskach alebo je imobilný, má problém. Iná sranda je však to, že sa predierate cez koľaje popri idúcich vlakoch. Bezpečnosť nadovšetko. VIVAT SLOVAKIA!“ napísal k zverejnenému videu na sociálnej sieti pán Miloš Svrček.

Jeho známi sa ho pochopiteľne pýtali, prečo vlak zastavil s časťou súpravy ešte pred nástupišťom a výstupiskom na Hlavnej stanici, čo však cestujúci netušili. „Nevedel to ani náš sprievodca. Všetci sme boli šťastní, že vlak nezastavil ešte niekde za Vinohradmi,“ skonštatoval autor videa.

Bratislavské noviny sa snažili spojiť s hovorcami Železníc Slovenskej republiky (ŽSR) a Železničnej spoločnosti Slovensko (ZSSK) a podarilo sa nám zistiť, že pravdepodobne išlo o rýchlik zo Žiliny, ktorý prichádza ráno do Bratislavy. Na Hlavnej stanici však došlo k poruche rušňa, v dôsledku čoho vlaková súprava zastala tak, že štyri posledné vozne sa nachádzali ešte pred nástupišťom. „Aj tak tam nemali cestujúci vystupovať. Sprievodca ich mal inštruovať, aby prešli cez vlakovú súpravu až do jedného z vozňov, ktoré stáli na nástupišti,“ povedala nám Martina Pavlíková – hovorkyňa ŽSR.

(ars, foto a video: Facebook)

Páčil sa vám článok?