V predvečer svadby: Bratislava dnes zažije ďalší pochod, deň pred plánovoným sobášom J. Kuciaka a M. Kušnírovej

4.5.2018
0
Protestné zhromaždenie Za slušné Slovensko

Zdroj: TASR

Páčil sa vám článok?

Ak by zavraždení Ján Kuciak a Martina Kušnírová žili, už zajtra by mali svadbu. Iniciatívy Za slušné Slovensko a Nie je nám to jedno i preto dnes organizujú pochod pod symbolickým názvom V predvečer svadby.

Pochod, ako ho avizujú organizátori, sa začne o 16:30 h pred budovou Slovenského rozhlasu na Mýtnej a povedie na Námestie SNP, kde sa o 17:00 h začne program.

​„Jednou z lekcií, ktorú nás smrť Jána Kuciaka naučila je, že za slobodu médií sa musí postaviť aj verejnosť. Voláme nielen po slušnej polícii, súdoch a úradoch, ale aj slušných a nezávislých médiách, ktoré nie sú sluhami politikov. Preto spoločne verejne odmietame normalizáciu, ktorá začala v RTVS,“ vysvetlili organizátori na sociálnej sieti.

„Chceme spoločne politikom jasne odkázať, že neplatí „vyhraj voľby a môžeš všetko.“ Ukážeme politikom, ktorí sa nám vysmievajú, že nikam neodchádzame, a že stále voláme po tom, aby bola politika službou - službou všetkým ľuďom, nie len „našim“ ľuďom. Odmietnime zametanie korupčných a politických káuz pod koberec,“ dodali.

Zhromaždenia Za slušné Slovensko, ktoré sa budú konať vo viacerých mestách, podporia aj slovenskí farmári, ktorí v piatok vyjdú do ulíc na poľnohospodárskych strojoch.

(ms)

Páčil sa vám článok?