Hučia vám lietadlá priamo nad hlavami? Budete to musieť až do júna vydržať!

Zdroj: abn

Páčil sa vám článok?

Niektorí obyvatelia Bratislavy od rána vystrašene pozerajú na oblohu, lebo majú pocit, že lietadlá lietajú akosi nízko a navyše sú strašne hlučné. Je to skutočne tak, ale našťastie by malo ísť len o dočasný stav, ktorý je spôsobený tým, že na letisku M.R. Štefánika sa dnes, teda 3. mája začalo s pravidelnou údržbou letiskových prevádzkových plôch.

„Údržba potrvá od 3.5. do 10.6. 2018 a počas nej bude uzatvorená hlavná dráha RWY 13-31 a na prílety a odlety sa bude využívať len dráha RWY 04-22, čo môže spôsobiť zvýšenú hladinu hluku v niektorých mestských častiach Bratislavy a v jej okolí,“ informovala Bratislavské noviny hovorkyňa bratislavského letiska Veronika Ševčíková. Podľa jej slov by vzlety a pristátia lietadiel mohli vystrašiť obyvateľov Ružinova, Vrakune, Podunajských Biskupíc či obce Ivanka pri Dunaji.

„Obyvatelia týchto častí Bratislavy a jej okolia asi zaznamenajú zvýšený pohyb lietadiel v nasledujúcom období, čo môže dočasne spôsobiť zvýšenú hladinu hluku nad jednotlivými mestskými časťami. Za zvýšený hluk sa obyvateľom ospravedlňujeme. Pravidelná údržba dráh sa uskutočňuje spravidla pred letnou sezónou a po nej z dôvodu zaistenia bezpečnosti letovej prevádzky. Počas údržby sa vymieňa časť cementovo-betónových osových dosiek na vzletovo-pristávacej dráhe, opravujú sa trhliny či fixujú lokálne poruchy asfaltových zálievok,“ dodala Ševčíková.

(ts, ars, ilustračné foto: abn) 

Páčil sa vám článok?