FOTO a VIDEO: Bratislavský Autosalon láka na výstavné premiéry i sprievodný program

24.4.2018
Vízia auta značky Škoda Vision E

Zdroj: Matus Husár

Páčil sa vám článok?

Obľúbené podujatie všetkých moto-nadšencov tento rok prináša do Incheby množstvo značiek a viac ako 80 slovenských výstavných premiér. Podujatie doplní sprievodný program, po minuloročnom úspechu Detského mini Autosalona pokračuje elegantnou expozíciou detských elektrických autíčok aj tento rok. 

Autosalon v Bratislave oslavuje tento rok 28 rokov svojej existencie. Každý rok prináša do Bratislavy desiatky výstavných premiér, ktoré boli nedávno odhalené v Ženeve. Tento rok ich návštevníkom odhalí viac ako 80, medzi ktorými nebudú chýbať ani rôzne imitované série. Na Autosalon po prvýkrát prichádza ázijská značka elektromobilov ZhiDou a po dlhom čase sa predstavia značky Abarth, Dodge, Isuzu a RAM. Na výstave vás čakajú autá rozmanitých druhov – hatchbacky, sedany, kupé, SUV, offroady, roadstery, kabriolety, superšporty, limuzíny a ďalšie typy vozidiel v rôznych cenových kategóriách, od širšie prístupných až po najluxusnejšie automobily za stovky tisíc eur.

Zaujímavosťou tohtoročného Autosalona bude určite štúdia dvojmiestneho super-športového vozidla Mercedes-AMG Project ONE, ktorá prináša technológiu Formuly 1 pre cestné vozidlá s možnosťou jazdy na bežných cestách. Poháňa ho benzínový šesťvalcový turbomotor 1,6-litra z F1 a štyri elektromotory a z 0 na 200 km/h zrýchli za menej ako šesť sekúnd. Tento model bude vyrábaný v limitovej edícii 99 ks a jeho hodnota sa pohybuje v sume 2,5 miliónov eur.

​V expozícii Mercedes-Benz budú mať návštevníci možnosť pozrieť si zblízka aj historicky prvý automobil Benz Patent-Motorwagen, ktorý si dal ako vozidlo poháňané benzínovým motorom patentovať v roku 1886 Carl Benz.

V slovenskej premiére bude na Autosalone hneď niekoľko dlho očakávaných modelov,napríklad Volkswagen odprezentuje nový model Touareg, Jaguar prinesie extrémne silný sedan XE SV Project 8, ktorý sa vyrába len v 300-kusovej limitovanej sérii. V expozícii Mercedesu sa návštevníci budú môcť zoznámiť napríklad aj s novou triedou A, ktorá sa radí na popredné miesta nielen vďaka rozhraniu MBUX (Mercedes-Benz User Experience), ale aj vďaka ponuke celého radu funkcií, ktoré boli doteraz vyhradené len triede luxusných vozidiel. 

Bratislavský Autosalon bude už po ôsmykrát sprevádzať prehliadka luxusných vozidiel. Tento rok budú v sekcii Exclusive Salon predstavené značky ako Aston Martin, Bentley, Lamborghini, Maserati.

Milovníkov dovoleniek a oddychu na štyroch kolesách určite poteší bohaté zastúpenie karavanov, obytných vozidiel a prívesov.

Čo sa týka sprievodného programu, pre návštevníkov sú pripravené testovacie jazdy, vyskúšať si tak môžete napríklad modely značiek Hyundai či Nissan. Z odborných podujatí sa uskutoční kuriérsky test úžitkových vozidiel. Na fanúšikov najrôznejších úprav a vylepšení čaká v nedeľu ráno obľúbené otvorenie tuningovej sezóny. Pre malých fanúšikov štvorkolesových tátošov je pripravený Detský mini Autosalon, kde si deti zajazdia na miniatúrnych modeloch vystavujúcich značiek. Bezpečnosť a nutnosť používania bezpečnostných pásov priblížia simulátory nárazu a prevrátenia vozidla.

Na otvorení Autosalonu bol včera významným hosťom bývalý aktívny hokejový hráč Ľubomír Višňovský, moderátorke Soni Skoncovej odpovedal na otázky nielen z moto-sveta. Prezradil, že už dlhšiu dobu je verný značke BMW, v súčasnosti je majiteľom dvoch modelov tejto značky, M2 a M4. "M2 používam na bežné jazdenie, na zavážanie detí do škôl a na krúžky a keď sa chcem tak viac vyšantiť, beriem von M4," prezradil na dnešnom otvorení bratislavského Autosalonu Ľubomír Višňovský. Viac si pozrite v našom videu:

Vstupenky sú žrebovateľné o zaujímavé ceny, napríklad o BMW X2 na 6 mesiacov či palivovú kartu v hodnote 1 000 eur. Autosalon bude otvorený od 24. do 29. apríla, v stredu až sobotu od 9.00 do 19.00 a v nedeľu od 9.00 do 18.00.

(ncuki, TS)

Páčil sa vám článok?