VIDEO Milé prekvapenie: Ľuďom stojacim na zastávke herečka Oľga Belešová prečítala poviedku

20.3.2018
0
Oľga Belešová

Zdroj: ms

Páčil sa vám článok?

Slovenská literatúra sa dostáva priamo medzi ľudí, ktorí kráčajú ulicami hlavného mesta. Mestská knižnica Bratislava včera spustila zaujímavú akciu, v rámci ktorej si môžete vypočuť diela našich autorov v podaní známych hercov priamo na električkovej zastávke. Akciu odštartovala herečka Oľga Belešová, dnes je na rade Robo Roth a po ňom ďalší.

Náhodní okoloidúci a najmä ľudia čakajúci na električku na zastávke Kapucínska zažili včera milé prekvapenie. Z výkladu Mestskej knižnice im čítala jednu z poviedok Jany Micenkovej obľúbená herečka Oľga Belešová. So zvukom problém nebol, priamo pred výklad bol umiestnený reproduktor a kto túžil počúvať dlhšie, mohol bez problémov vstúpiť i do vykúrených priestorov knižnice. Možnosť zažiť interpretáciu literárneho diela v podaní skutočného profíka sa predsa nevyskytne každý deň.

Článok pokračuje pod videom:

„S knižnicou spolupracujem veľmi rada. Chodievam sem takmer pravidelne čítať pre deti, najmä v mesiaci knihy - marci, ale ochotne prídem kedykoľvek, keď ma zavolajú. Milujem slovenskú tvorbu a keď mám možnosť prispieť svojou interpretáciu k jej propagácii, neváham,“ prezradila pre bratislavskenoviny.sk populárna herečka.

Článok pokračuje pod videom:

​„Výber konkrétnej poviedky urobila síce knižnica, no ja som s ním bola veľmi spokojná a stotožnená,“ dodala Oľga Belešová.

Ako nám vysvetlila, k tomuto typu akcie má naozaj veľmi blízko. Ešte zo študentských čias sa totiž pozná s vydavateľom Kolomanom Kertészom Bagalom a práve on v minulosti prišiel s nápadom čítania literatúry vo výklade.

„Študovala som na filozofickej fakulte a on na chemicko-technologickej. Často sme spolu aj s jednou mojou spolužiačkou sedávali, popíjali vínko, vždy som mu fandila a vždy som ho obdivovala. Preto vôbec nevyčítam mestskej knižnici, keď využila tento dobrý nápad môjho kamaráta. Myslím, že aj takýmto zvláštnym spôsobom terba prilákať ľudí k literatúre,“ vysvetľuje herečka.

Ak máte o túto akciu záujem, bude pokračovať každý deň počas tohto týždňa od 17.00 do 17.30 h na električkovej zastávke Kapucínska.

Čítajúci a dielo:  
19. 3. pondelok Oľga Belešová (Jana Micenková: Sladký život)
20. 3. utorok Robo Roth (Peter Pišťanek: Mladý Dônč)
21. 3. streda Vladimír Kobielsky (Dominik Dán: Cigaretka na dva ťahy)
22. 3. štvrtok Richard Stanke (Daniel Majling: Ruzká klazika)
23. 3. piatok Anna Šišková (Ivana Dobrakovová: Toxo)

Zdroj: ms
Zdroj: ms
Zdroj: ms

​​(ms)

Páčil sa vám článok?