Veľký záujem o podujatie ČSOB Bratislava Marathon, organizátori tento rok chystajú niekoľko noviniek

17.3.2018
ČSOB Bratislava Marathon štart

Zdroj: facebook ČSOB Bratislava Marathon

Páčil sa vám článok?

Bežecké podujatie ČSOB Bratislava Marathon čoskoro prekročí hranicu 8-tisíc registrovaných bežcov. Novými nápadmi poteší maratóncov, ale pripravovanou novinkou láka aj menej aktívnych športovcov.

„Pomaly, ale isto sa šplháme k prekonaniu 8 000 registrácií,“ hovorí Jozef Pukalovič, riaditeľ ČSOB Bratislava Marathon, ktorý bude v Bratislave počas víkendu 7. a 8. apríla.

Zdroj: IG L.Tomková

​Novými nápadmi láka aj menej aktívnych športovcov. Už avizovanou novinkou je nová disciplína SENIOR RUN&WALK, ktorá je určená pre aktívnych seniorov s dátumom narodenia 1958 a starších. Účastníci behu dostanú štartové číslo a v cieli na kaž­dého bude čakať certifikát aktívneho seniora a občerstvenie. Štartovné na Beh dobrých ročníkov je symbolické 1 euro. „Všetci bežci navyše môžu pri registrácii prispieť ľubovoľnou sumou (1€, 2€, 3€,..) a my ju následne použijeme na vybudovanie oddychovej zóny pre seniorov v niektorej z bratislavských lokalít. Teší nás, že si bežci uvedomujú nutnosť rozvoja pohybovej aktivity u starších ľudí a suma príspevkov už teraz prevyšuje
500 eur,“ uviedol Jozef Pukalovič.

Významná novinka sa týka samotnej kráľovskej disciplíny – maratónu. Maratónci, ktorí na polmaratónskej vzdialenosti v prvom kole (približne na 20,8 km pri zbiehaní zo Starého mosta) zvážia, že už nebudú ďalej pokračovať do druhého kola (najmä zo zdravotných dôvodov), môžu dobehnúť regulárne do cieľa prvého okruhu spolu s polmaratóncami, s ktorými budú aj vo výsledkovej listine riadne klasifikovaní.

Všetkých milovníkov behu a športových nadšencov, ktorí o športe radi diskutujú, sa týka aj úplne najčerstvejšia novinka - workshop organizátorov najvýznamnejších slovenských bežeckých a triatlonových podujatí. Účastníci workshopu sa dozvedia o veciach, ktoré počas pretekov málokedy zaregistrujú, a takisto budú mať priestor opýtať sa na čokoľvek z organizácie behov. Workshop sa uskutoční vo štvrtok 5. apríla od 18.00 do 20.10 hodine v jednej z kinosál Cinema City v nákupnom centre Eurovea. Vstupné je dobrovoľné, z kapacitných dôvodov je však potrebné sa predregistrovať na stránke bratislavamarathon.com.

(jb)

Páčil sa vám článok?