FOTO: Rekonštrukcia podchodu na Trnavskom mýte: Pripravujú sa nové obchádzkové trasy

17.3.2018
0
Práce na rekonštrukcii podchodu na Trnavskom mýte

Zdroj: FB Bratislava works

Páčil sa vám článok?

Na prelome marca a apríla by mali otvoriť doteraz pre rekonštrukciu uzavreté vstupy do podchodu od Novej tržnice a na zástavku električky do Ružinova. Hneď potom plánuje mesto s investorom uzavrieť vstup do podchodu od Istropolisu, vstup od Vajnorskej, nástupište električiek smerom do centra a čiastočne uzavrieť vstup od Centrálu.

„To platí, ak pôjde všetko podľa plánu, čo bude závisieť aj od poveternostných podmienok, rovnako ako aj administratívnych procesov pri žiadosti o dočasné povolenie k užívaniu,“ informovala nás Gabriela Patkolová, ktorá mediálne zastupuje investora Immocap. Presnú infografiku obmedzení a nových obchádz­kových trás pre verejnosť poskytne realizátor rekonštrukčných prác v priebehu nasledujúcich dvoch týždňov.

​„Práce v podchode sa momentálne zameriavajú primárne na vstupy z nástupišťa č.1, č.2 a vstup Nová tržnica a zároveň sa pracuje na príprave pre nájomné priestory,“ uviedla ďalej. „Rovnako sa pracuje aj na centrálnej oprave a výstavbe nového kanalizačného a vzduchotechnického systému. Finalizujú sa elektro prípojky a začali sa práce na novej vodovodnej prípojke.“

​​Čo sa týka vzduchotechniky, vyjadril sa aj primátor Ivo Nesrovnal, ktorý informoval, že vzduchotechnika už nepotrebuje pod stropom taký veľký priestor ako kedysi, takže strop bude môcť byť vyšší a podchod vzdušnejší, než sa predpokladalo.

Minulý týždeň verejnosť zaregistrovala výstavbu nových vstupných prístreškov do podchodu. Električkové prístrešky v aktuálnej rekonštrukcii zahrnuté nie sú.

Ako termín ukončenia rekonštrukcie podchodu sa spomína leto tohto roka. Zaujímalo nás, či už existuje aj presnejší termín. „Všetky termíny definované vo vzájomne odsúhlasenom harmonograme postupu prác s hlavným mestom obe strany do dnešného dňa plnia. Presný termín ukončenia prác však závisí od mnohých faktorov, napríklad aj hladkého priebehu kolaudačných konaní, preto zatiaľ nie je vyšpecifikovaný. Upresňovať ho však budeme postupne,“ dodala Gabriela Patkolová.

​(in)

Páčil sa vám článok?