Polícia už pozná totožnosť dvoch podvodníčok, ktoré v januári ukradli z bytu dôchodkyne 56-tisíc eur!

16.3.2018
Podvodníčka

Zdroj: Polícia

Páčil sa vám článok?

Mimoriadny rozruch vyvolal koncom januára prípad 81-ročnej dôchodkyne, od ktorej dve ženy podvodným spôsobom najskôr vylákali sumu 600 eur a potom využili jej nepozornosť, aby jej ukradli hotovosť 56-tisíc eur. Policajtom sa na základe záberov z bezpečnostných kamier podarilo obe podvodníčky vypátrať - ide o 56-ročnú Agnesu a 44-ročnú Magdalénu.

„Intenzívne vyšetrovanie policajtov priviedlo k objasneniu prípadu podvodného konania a krádeže z januára tohto roka, ktorého obeťou sa stala 81-ročná Bratislavčanka. Vykonanou operatívno-pátracou činnosťou policajti stotožnili dve ženy, ktoré vyšetrovateľ po zabezpečení dôkaznej situácie obvinil zo zločinu podvodu vo viacčinnom súbehu so zločinom krádeže spáchaného formou spolupáchateľstva. Obvinenej 44-ročnej Magdaléne a 56-ročnej Agnese hrozí v prípade preukázania viny trest odňatia slobody na 3 až 10 rokov. Obvinené ženy z Lučenca sú ešte stále na slobode a policajti po nich intenzívne pátrajú,“ povedal policajný hovorca Michal Szeiff. 

Spomínané ženy mali podľa doterajšieho vyšetrovania dňa 29.01.2018 v popoludňajších hodinách osloviť na Trebišovskej ulici 81-ročnú ženu, od ktorej mali požadovať finančnú hotovosť určenú pre ich kamaráta po dopravnej nehode. Pani následne vpustila obvinené ženy do priestorov svojho bytu, kde im vydala 600 eur. V byte mali však obvinené využiť nepozornosť seniorky a odcudziť jej finančnú hotovosť vo výške 56-tisíc eur," upresnil Szeiff.

V bratislavskej verejnosti vzbudil tento prípad mimoriadny rozruch, aj keď veľa ľudí najviac zaujalo či prekvapilo to, že dôchodkyňa mala doma takúto vysokú hotovosť. Je celkom pravdepodobné, že obvinené ženy si jej peniaze v predchádzajúcich týždňoch poriadne užívali a to možno nielen na území Slovenska...  

Zdroj: Polícia

Zdroj: Polícia

„Polícia v Bratislave opätovne vyzýva seniorov k ostražitosti! Nedôverujte a nepožičiavajte peniaze neznámym osobám a za žiadnych okolností ich nevpúšťajte do svojich príbytkov! Rovnako obozretne je potrebné postupovať, ak vás telefonicky kontaktuje neznáma osoba, ktorá sa predstaví ako lekár, ktorý pod zámienkou, že váš rodinný príslušník mal dopravnú nehodu, žiada od vás finančnú hotovosť určenú na odškodnenie, prípadne na liečbu účastníkov dopravnej nehody. V žiadnom prípade nezasielajte finančnú hotovosť prostredníctvom účtu v banke!  Vždy je nevyhnutné overiť si tieto informácie u príbuzných a kontaktovať políciu na čísle 158," povedal policajný hovorca Michal Szeiff.

(ts, ars, foto: PZ SR)

Páčil sa vám článok?