VIDEO: Na koncerte pre Jána a Martinu zaplnili ľudia Hlavné námestie do posledného miestečka...

Zdroj: Facebook

Páčil sa vám článok?

Uctiť si pamiatku Jána Kuciaka a jeho partnerky Martiny Kušnírovej je cieľom spomienkovej hudobnej akcie Koncert pre Jána a Martinu, ktorú pripravili organizátori festivalu Pohoda. Hudobníci, ktorí prijali pozvanie, vystúpili v nedeľu podvečer na bratislavskom Hlavnom námestí bez nároku na honorár.

„Za hlavné posolstvo dnešného koncertu považujem spolupatričnosť. Spolupatričnosť s blízkymi ľuďmi Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej a rovnako spolupatričnosť s ľuďmi, ktorým záleží na tom, v akej krajine žijeme," uviedol za organizátorov pre TASR výkonný riaditeľ festivalu Pohoda Michal Kaščák. Na koncerte vystúpili hudobníci z rôznych žánrov. 

Koncertodštartoval skladbou Mariána Vargu Quattro Movimenti, ktorú predstaví violončelista Jozef Lupták so spoluhráčmi z Konvergencie Quartet. Na pódiu sa postupne vystriedali skupiny Korben Dallas, Modré hory, Živé kvety, slovenská ľudová hudba Muzička, Billy Barman, raper Vec so Zuzanou Mikulcovou, českí speváci David Koller a Michael Kocáb s Karpatskými chrbátmi. Nechýbali ani skupiny Para, Bez ladu a skladu, Longital či DJ B-Complex. Hlavné námestie sa od 17,00 hodiny postupne zapĺňalo a napokon bolo plné do posledného miestečka.

Zdroj: Instagram

Koncert začal vážnou hudbou, ktorú Ján Kuciak rád počúval.

Pozrite si, aká atmosféra na Hlavnom námestí v nedeľu vládla:

(TASR, video a foto: facebook)

Páčil sa vám článok?