Mesiac frankofónie prinesie desiatky rôznorodých podujatí aj v Bratislave

V nocľahárni sv. vincenta de paul bude festival doma dobre - doma_dobre
Páčil sa vám článok?

Tohtoročný Mesiac frankofónie na Slovensku prinesie takmer 60 rôznorodých kultúrnych podujatí v Bratislave, Nitre, Banskej Bystrici a Košiciach.

„Podujatia v rámci Mesiaca frankofónie potešia milovníkov filmu, spoločenských hier, umeleckých výstav, súťaží, koncertov, názorových diskusií, tvorivých ateliérov, tanečných večierkov, ba dokonca i športu," informovala Daniela Zelenáková z oddelenia komunikácie, marketingu a vzťahov s partnermi Francúzskeho inštitútu v Bratislave, ktorý je hlavným organizátorom série podujatí.

Cieľom Mesiaca frankofónie je aj tentoraz združiť všetkých priateľov francúzskeho jazyka a frankofónnych kultúr bez ohľadu na vek či národnosť a podporiť tým šírenie frankofónie na Slovensku. „Oslavy frankofónie v Bratislave odštartuje večer spoločenských hier s frankofónnou komunitou FLEM (French Language Exchange Meeting), v pondelok 5. marca o 18.30 h vo Francúzskom inštitúte," informovala Zelenáková. Podrobný program Mesiaca frankofónie, ktorý zavŕši piaty ročník týždňa francúzskeho filmu Creme de la Creme spolu so semifinále speváckej súťaže Spievam po francúzsky, môžu záujemcovia nájsť na webovej stránke Francúzskeho inštitútu na Slovensku i na Facebooku Mesiaca frankofónie.  

Sériu podujatí organizuje Francúzsky inštitút na Slovensku, veľvyslanectvá členských a pozorovateľských krajín Medzinárodnej organizácie frankofónie (OIF), Ministerstvo zahraničných vecí a európskych záležitostí Slovenskej republiky, slovenské univerzity a Francúzske aliancie v Banskej Bystrici a Košiciach. V roku 2018 Mesiac frankofónie na Slovensku podporili svojou partnerskou účasťou i Belgicko, Bulharsko, Grécko, Kanada, Maďarsko, Rumunsko, Švajčiarsko.

(TASR, ilustračné foto: abn)

Páčil sa vám článok?