Od pondelka budú môcť fanúšikovia literatúry hľadať „stratené" knihy

Karloveská knižnica zbiera literárne príbehy mladých o mestskej časti - kniznica karlovka
Páčil sa vám článok?

Verejné knižnice Bratislavského samosprávneho kraja (BSK) štartujú v pondelok (5.3.) nový projekt s názvom Stratené knihy. O projekte, ktorý je sprievodným podujatím Týždňa slovenských knižníc (5.-11.3.), informuje fanúšikovská stránka na sociálnej sieti

Zámerom projektu, v ktorom sa angažuje 11 knižníc z Bratislavy a tiež Pezinka, Modry, Senca, Stupavy a Malaciek, je spropagovať knihy a knižnice interaktívnou a zábavnou formou.  Obyvatelia miest a bratislavských mestských častí budú hľadať knihy označené špeciálnou nálepkou "SOS! Stratila som sa!" v zákutiach a zaujímavých častiach mesta. Knihy od 30 do 100 kusov poschovávajú pracovníci zúčastnených knižníc v okolí sídla knižnice a indíciami zverejnenými v knižniciach, na ich webových a facebookových stránkach upozornia na miesto uloženia kníh.

Vo vnútri každej označenej stratenej knihy budú inštrukcie, čo má nálezca s knihou urobiť, kam ju má vrátiť. Za odmenu ho v domove knihy – v knižnici - čaká malá odmena a výhody spojené s registráciou čitateľa.  Projekt Stratené knihy má ambíciu spojiť v budúcnosti čo najviac verejných knižníc bratislavského regiónu. Podujatie finančne podporila Slovenská asociácia knižníc.

(TASR, ilustračné foto: abn)

Páčil sa vám článok?