V sobotu sa bude v Ružinove opäť konať obľúbený burzoblšák

1.3.2018
0
Burzoblšák na Drieňovej ulici
Páčil sa vám článok?

Toto komunitné podujatie sa od roku 2014 až dodnes vyprofilovalo na známy zaužívaný event širokej masy ľudí. Či už ste fanúšik second – hand módy, nákupný maniak, milovník zvierat či aktivista s chuťou pomáhať iným, vrátane burzy starých vecí, na svoje si príde každý.

Filozofia tohto komunitného podujatia je do veľkej miery založená na pomoci ľuďom i zvieratám nachádzajúcim sa v akejkoľvek núdzi. Mesiac marec preto prináša novinku v podobe spolupráce s neziskovou organizáciou Raná starostlivosť zameranou na pomoc rodinám, ktorých deti sa narodili s nejakým zdravotným znevýhodnením. Na Burzoblšáku budú v prvom rade prezentovať svoju činnosť pred ostatnými návštevníkmi.

V priestoroch základnej školy na Drieňovej burzoblšák zoskupí niekoľko desiatok predajcov s najrozmanitejším sortimentom. Pre milovníkov módy je v ponuke oblečenie hneď niekoľkých novozačínajúcich značiek a ich návrhárov. Registráciou prešli výrobcovia handmade produktov s ich originálnymi šperkami za prijateľné ceny. Na umelcov čakajú retro obrazy, starožitnosti, hudobníkov potešia staré platne a vášnivých čitateľov zas lacné knihy. 

 V tomto mesiaci sa tiež organizátori rozhodli pokračovať v predaji tričiek, tašiek, hrnčekov a magnetiek na podporu útulkov. Na týchto produktoch z dielne samotného Burzoblšáku nájdete množstvo veselých nápisov ako „Nemám si čo obliecť“, „Samé dobré veci“, "nakupujem, teda som“, či „Doglover“. Kúpou týchto výrobkov máte možnosť zapojiť sa do zbierky na podporu pre Zatúlané psíky Šaľa.

Zdroj: TS

​Jednou zo základných hodnôt Burzoblšáku je ekologickosť a ochrana životného prostredia. Popri charitatívnej činnosti organizátori spolupracujú s novými značkami a osobami, ktoré pomáhajú či už ľuďom, zvieratám alebo životnému prostrediu. Okrem recyklácie starého a nepoužívaného oblečenia či minimalizáciou a separáciou odpadu spolu s predajcami občerstvenia uzavreli dohodu o postupnom nahrádzaní pôvodných plastových krabíc, pohárov a príborov k predaju občerstvenia vo výlučne recyklovateľných materiáloch.

Organizátori podujatia vyzdvihujú ich  Family Friendly prostredie, kde ľudia trávia jedno sobotné dopoludnie. V marcovej ponuke občerstvenia preto nebudú chýbať domáce sirupy, džemy, čaje, bezlepkové koláče, domáce pomazánky, zdravé cupcakes, domáce cestoviny, chutné polievky, výborná káva a množstvo iných chutných receptov z domácej kuchárky.

Zdroj: TS

​Návštevníci budú mať možnosť zregenerovať sa v oddychovej zóne so sedacími vakmi. Ak by sa vám takéto posedenie zapáčilo, sedacie vaky je možné si zakúpiť za symbolický poplatok. Časť z neho bude, podobne ako v prípade predaja tričiek, hrnčekov, tašiek, magnetiek a odznakov,  využitá na podporu psích útulkov.

Pre deti sú pripravené tvorivé dielne i obľúbené maľovanie na tvár. 

Burzoblšák sa bude konať od 8:00 – 14:00 hodiny na Drieňovej ulici v priestoroch základnej školy Pavla Marcelyho na Drieňovej 16. Predajné miesto si môžete rezervovať na webe www.burzoblsak.sk/registracia.

(TS, nikicuki)

Páčil sa vám článok?

Najčítanejšie