FOTO: Neuveríte, kde všade a ako zháňa DPB nových vodičov pre bratislavskú MHD!

28.2.2018

Zdroj: FB DPB

Páčil sa vám článok?

Nedávna chrípková epidémia v našom hlavnom meste ešte viac poukázala na akútny nedostatok vodičov v Dopravnom podniku Bratislava (DPB), ktorý zabezpečuje mestskú hromadnú dopravu na jeho území. V snahe doplniť šoférske stavy robí DPB náborové dni po celom Slovensku a ich stánok nechýbal ani na dnešnom Profesia days v bratislavskej Inchebe. Akými spôsobmi prípadných záujemcov do našej metropoly vábia?

Pred niekoľkými dňami musel DPB zredukovať mestskú hromadnú dopravu, respektíve predĺžiť intervaly niektorých autobusových liniek smerujúcich do Petržalky. „Práve z dôvodu chrípkového obdobia v súčasnej dobe evidujeme 173 vodičov PN, z toho vodičov autobusov 119, vodičov trolejbusov 35 a vodičov električiek 19," uviedla vtedy hovorkyňa DPB Adriana Volfová. Dopravnému podniku však chýbajú vodiči liniek MHD, aj keď sú všetci ich zamestnanci zdraví. Práve preto sa potenciálnych záujemcov o profesiu šoféra autobusu, trolejbusu a električky či iné voľné pracovné miesta snaží bratislavský dopravca rôznymi spôsobmi do nášho hlavného mesta prilákať. Využil na to napríklad aj tzv. Profesia Days, ktoré sa dnes a zajtra konajú na výstavisku v bratislavskej Inchebe, kde mal DPB svoj stánok.

Zdroj: FB DPB

​Okrem náborového príspevku vo výške 3000 eur, ktorý je súčasťou pracovných inzerátov, ponúka DPB plat od 1160 eur brutto, vysokú úroveň sociálneho zabezpečenia i viacero benefitov. Budúcich vodičov hľadá medzi študentami, čerstvými stredoškolskými absolventami, nezamestnanými, ale aj ľuďmi nespokojnými so svojim súčasným zamestnaním.

A nehľadá ich len priamo v Bratislave, ale napríklad aj na východe Slovenska.  Konkrétne o dva týždne – 13. marca organizuje náborový deň v Prešove. Uskutoční sa v SSOŠ Mladosť Pod Kalváriou. Záujemcovia o prácu či už vodiča, alebo iné voľné pozície sa môžu do 9. marca 2018 zaregistrovať na adrese: vodici@dpb.sk

DPB, a.s. momentálne potrebuje obsadiť tieto pracovné pozície:

Vodič trolejbusu, vodič autobusu
Vodič električky – práca pre študentov VŠ
Vodič električky
Zámočník koľajových vozidiel
Elektromontér
Sústružník kovov
Automechanik
Mechanik koľajových tratí
Autoelektrikár
Lakovač
Strojný zámočník

(ars, foto: Facebook DPB)

Páčil sa vám článok?