Po Bratislave bude v sobotu premávať špeciálny vlak - odvezie vás aj tam, kde bežné osobáky nechodia

21.2.2018

Zdroj: RegioJet

Páčil sa vám článok?

Už túto sobotu, teda 24. februára predpoludním vypraví známy súkromný dopravca v bratislavskej Hlavnej stanice špeciálny vlak, ktorý odvezie prípadných záujemcov aj po tratiach, po ktorých by sa vlakom bežní cestujúci neodviezli. Vlak prejde cez Prístavný most aj do Petržalky a konečnú bude mať v Rusovciach, odkiaľ sa poobede zase vráti na Hlavnú stanicu.

Organizátormi nevšednej akcie je spoločnosť RegioJet v spolupráci Klubom priateľov železníc pri Žilinskej univerzite, ktorý sa rozhodli vypraviť z Hlavnej stanice špeciálny vlak a ten odvezie záujemcov po bratislavských tratiach, po ktorých sa dnes už cestujúci vlakom bežne neodvezú. Účastníci podujatia tak budú mať jedinečnú možnosť vrátiť sa späť v čase a vyskúšať si, aké bolo cestovanie v minulosti, keď ešte premávali osobné vlaky z centra hlavného mesta cez starý most do Petržalky.

Zdroj: www.vlaky.net

​Špeciálny vlak štartuje v sobotu 24. februára o 10:38 na Hlavnej stanici v Bratislave a jeho trasa pokračuje cez Rendez, Vajnory, Nové Mesto, ÚNS, Prístavný most, Petržalku až do Rusoviec. Späť na Hlavnú stanicu sa vráti o 13:04.

Organizátor na túto mimoriadnu jazdu nasadí jednu zo svojich súprav, ktorú využíva na prevádzkovanie linky Bratislava - Komárno. Jednať sa bude o motorovú jednotku radu 628, ktorú dopravca nedávno obstaral za účelom navýšenia prepravnej kapacity v čase špičiek.

Dobrovoľná cena základného lístka je 7 eur, deti do 12 rokov zaplatia 3 eurá. Cestovné lístky si je možné dopredu zarezervovať e-mailom na adrese: kpzzu@fpedas.uniza.sk.

(ts, ars, foto: abn, RegioJet)

Páčil sa vám článok?

Najčítanejšie