Ružinov bude zelenší. Vyrastie tu unikátny jedlý park či mestské včelíny

18.2.2018
Jedlý park v Ružinove

Zdroj: Zelená Bratislava

Páčil sa vám článok?

Namiesto ďalších budov vyrastie v Ružinove jedlý park. Jedinečný projekt vyjde Ružinov na približne 300-tisíc eur a hotový by mal byť v roku 2020.

Nový priestor má byť moderným mestským parkom, ktorý by zodpovedal najprogresívnejším svetovým štandardom zohľadňujúcim potrebu citlivého prepájania ľudského a prírodného sveta, informuje občianske združenie Zelená Bratislava. Vzniknúť tam majú prírodný herbár, detské ihriská, výbeh pre psy, ale i miesto na grilovanie. Na tomto mieste pritom chceli pôvodne stavať developeri, ale tento zámer sa však realizovať nebude, občania si presadili využiť potenciál a  zelené plochy tohto územia lepším spôsobom.

Ako uvádza OZ Zelená Bratislava- Zebra, cieľom je aktuálny priestor premeniť na multifunkčný, esteticky pôsobiaci a jedlý park. Pod posledným menovaným prívlastkom si možno prestaviť množstvo stromov, na plodoch ktorých si bude môcť ktokoľvek pochutiť.  Architekt Kaliský, ktorý spolupracuje na tomto projekte, informoval, že v spolupráci s OZ Zelená Bratislava sa podarilo vybrať až 93 rôznorodých stromov. Tie sú už kúpené, takže čas ich sadenia sa blíži. Ľudia si budú môcť pochutiť na gaštanoch, mandliach, hruškách či dulách. V priestore bude prírodný herbár, včelíny, meditačná časť, detské ihriská, ale aj výbeh pre psov. 

Zdroj: Fb Zelená Bratislava

Celý park bude rozdelený na tri celky, pričom obyvatelia budú môcť využívať dve hracie lúky a relaxačnú časť. Jedinečný projekt vyjde Ružinov na približne 300-tisíc eur a hotový by mal byť v roku 2020.

Zdroj: FB OZ Zelená Bratislava

    (OZ Zelená Bratislava, nikicuki)

    Páčil sa vám článok?

    Najčítanejšie