V hre boccia si zmeralo sily 11 súťažiacich

17.2.2018
Súťaž v hre boccia

Zdroj: TASR

Páčil sa vám článok?

V Špeciálnej základnej škole na Nevädzovej ulici žiaci súťažili v hre boccia. Zorganizovali ju Organizácia muskulárnych dystrofikov v SR a Slovenský zväz telesne postihnutých športovcov.

"Na prvých pretekoch tohtoročnej sezóny sa zúčastnilo 11 hráčov, jeden sa tesne pred začiatkom pre chorobu odhlásil," informoval Jozef Blažek z Organizácie muskulárnych dystrofikov v SR. Hráči boli rozdelení do štyroch skupín. Z tých postupovali prví dvaja do štvrťfinále.

 
 "Semifinále patrilo našej reprezentačnej štvorici, ktorá je ovenčená aj triumfami zo svetových turnajov, vrátane zlata z poslednej paralympiády," podotkol Blažek. V konečnom poradí sa na prvom mieste umiestnil Samuel Andrejčík, nasledovali za ním Róbert Ďurkovič, Martin Strehársky a Michaela Balcová. Turnaj bol hodnotený do slovenského rankingu. Hral sa podľa platných pravidiel BIS Fed.


Boccia je špecifický šport, vhodný pre vozičkárov a ľudí s ťažkým telesným postihnutím. Patrí medzi paralympijské disciplíny a má štyri kategórie pre jednotlivcov, dve kategórie pre páry a jednu pre tím. Tie sú rozdelené podľa stupňa zdravotného postihnutia, možnosti hodu a úchytu loptičky. V rámci kategórie BC 4 je hráč v boxe sám a loptu si sám aj odhadzuje. Patria sem diagnózy svalová dystrofia, skleróza multiplex či poúrazové stavy.

Páčil sa vám článok?

Najčítanejšie