Nesvieti niekde v Novom Meste pouličné osvetlenie? Nahláste to miestnemu úradu...

11.2.2018

Zdroj: Facebook R.K.

Páčil sa vám článok?

Verejné osvetlenie je témou, o ktorom sa v našom hlavnom meste v poslednom čase intenzívne hovorí, nakoľko by mal byť na magistráte vyhlásený tender na jeho prevádzkovateľa. V súčasnosti ho zabezpečuje firma Siemens, ktorá sa stará aj o funkčnosť či údržbu pouličných lámp.

„Ako chodím podvečer po Novom Meste, vždy nájdem pár lámp, ktoré nesvietia a následne to náš miestny úrad nahlasuje Siemensu. V poslednej dobe je ich ale nejako viac. Tak som sa dohodol s kolegami, že prejdú celú mestskú časť a urobili sme dosť rozsiahly zoznam pre Siemens. Ak aj vo vašom okolí na ulici nesvieti svetlo, môžete to nahlásiť na naše oddelenie verejného poriadku alebo priamo na Siemens,“ napísal na sociálnu sieť starosta tejto mestskej časti Rudolf Kusý.

Jeho výzva nezostala dlho bez odozvy a ľudia sa zaujímali napríklad aj o to, či je možné nahlásiť aj miesta, kde je úplná tma, respektíve by sa tam osvetlenie nielen hodilo, ale priam až žiadalo. Svoju konkrétnu skúsenosť pridal aj pán Oliver Kremel: „My sme to už na Siemens hlásili a nič, neustále je vonku tma a nie je to nič príjemného, tak chodiť domov. Nahlásené už aj u vás, tak dúfam sa to konečne pohne.“ Pán Ladislav Sabolčák zase nahlásil svetelný rad na zástavke Ursínyho, ktorý je súbežne s novostavbami. „Už dlhé týždne tam pouličné lampy nesvietia, prechod pre chodcov je tmavý a nevidno ľudí schádzajúcich z električkovej zástavky. Raz tam isto niekoho zrámuje nejaké auto,“ dodal.

(ars, foto: Facebook)

Páčil sa vám článok?

Najčítanejšie