Dráma v Poluse: Otec zabudol svoje 3-ročné dieťa v aute!

Zdroj: PZ SR

Páčil sa vám článok?

Policajti v Bratislave vyšetrujú okolnosti prípadu maloletého dieťaťa ponechaného v motorovom vozidle na Vajnorskej ulici.

„Dňa 06.02.2018 v čase krátko pred 14.30 h sme prijali oznámenie o  dieťati ponechanom v uzamknutom motorovom vozidle v priestoroch podzemných garáží jedného z obchodných centier. Po príchode na miesto policajti zistili, že vo vozidle sa na mieste spolujazdca nachádza plačúce dieťa pripútané v autosedačke. Majiteľa vozidla sa však nepodarilo kontaktovať a na výzvu prostredníctvom rozhlasu obchodného centra sa k vozidlu taktiež nikto nedostavil. Nakoľko dieťa vo vozidle začalo zvracať, policajti násilným spôsobom, tak aby neprišlo k zraneniu dieťaťa, vnikli do vozidla a dieťa z neho vytiahli,“ povedala k prípadu policajná hovorkyňa Veronika Slamková.

„Následne sa k autu dostavil otec dieťaťa ako aj pracovníci Záchrannej zdravotnej služby. Na mieste bolo zistené, že dieťa sa v zamknutom vozidle nachádzalo približne hodinu. Dieťa bolo prevezené do jednej z bratislavských nemocníc, pričom kontrolné vyšetrenie nepreukázalo u neho žiadne zranenia," dodala Slamková.

Vyšetrovateľ  začal v tomto prípade trestné stíhanie vo veci zločinu opustenia dieťaťa. V prípade preukázania viny hrozí mužovi trest odňatia slobody na tri až desať rokov. V tejto súvislosti polícia apeluje na rodičov, aby svoje deti nenechávali zavreté v motorovom vozidle, nakoľko tým môžu ohroziť ich život a zdravie. A zároveň vyzýva všetkých, ktorí sa stanú svedkom takejto situácie, aby neváhali kontaktovať políciu na bezplatnom čísle 158.

(ts, ars, foto: PZ SR, ilustračné foto: abn)

Páčil sa vám článok?