Na Plese v opere sa vyzbierala rekordná suma

30.1.2018
0
Výťažok z Plesu v opere

Zdroj: Ples v opere

Páčil sa vám článok?

Osemnásty ročník Plesu v opere svojím výťažkom prekonal hranicu štvrť milióna eur. Jeho hostia a podporovatelia prispeli doposiaľ najvyššou sumou v histórii podujatia. Výťažok v celkovej hodnote 254 620 eur bude použitý na podporu detí so zdravotným znevýhodnením.

Dobročinný Ples v opere sa od roku 2010 snaží prispievať k pozitívnym zmenám v spoločnosti. „Darí sa nám to aj vďaka našim vzácnym hosťom a ich štedrosti. Sme úprimne radi, že tento rok sa nám spolu  podarilo prispieť na dobrú vec historicky najvyššou sumou, a navyše sme po prvýkrát presiahli hranicu štvrť milióna eur. Všetkým zúčastneným patrí naša srdečná vďaka,“ uviedol Pavol Lančarič, zástupca hostiteľa Plesu v opere a generálny riaditeľ Orange Slovensko, ktorý spolu s riaditeľkou Plesu v opere Andreou Cocherovou včera slávnostne odovzdal symbolický šek Koalícii pre deti Slovensko a Nadácii pre deti Slovenska.

Výťažok poputuje v plnej výške mimovládnym neziskových organizáciám Nadácii pre deti Slovenska a Koalícii pre deti Slovensko na vznik programu, ktorý prinesie lepšie a širšie možnosti vzdelávania detí so zdravotným znevýhodnením. „Úprimne nás suma výťažku ohúrila. Sme veľmi radi, že práve téma inkluzívneho vzdelávania našla u hostí Plesu v opere takú pozitívnu odozvu,“ povedal Ondrej Gallo, riaditeľ Nadácie pre deti Slovenska.

Významnú rolu podpory nielen zo strany plesových hostí, ale aj širšej verejnosti potvrdila ambasádorka dobročinného poslania a stála členka Čestného plesového výboru Emília Vášáryová: „V živote je dôležité všímať si osudy ľudí v našom okolí, skúsiť sa vžiť do ich kože a každodenných bojov, podať pomocnú ruku a hovoriť o ich príbehoch ďalej.“

Na slávnostnom odovzdávaní symbolického šeku nechýbala ani úspešná športovkyňa Veronika Vadovičová, ktorá sa tento rok stala podporovateľkou dobročinného zámeru Plesu v opere, na ktorom sa taktiež zhostila vzácnej úlohy úderu na gong. „Stredná škola mi ukázala, ako môžem robiť veci inak, tak, aby som ich robila po svojom, ale výsledok bol rovnaký ako pri zdravých deťoch, čo bolo skvelé. Budem úprimne rada, ak čo najviac detí so zdravotným znevýhodnením na Slovensku dostane takúto šancu. Nesmierne si preto vážim organizátorov Plesu, že práve osemnásty ročník poukázal na tento spoločenský problém,“ vysvetlila Veronika Vadovičová, ktorá má s touto problematikou osobnú skúsenosť.

Organizátori Plesu v opere na dnešnom podujatí taktiež predstavili Plesovú kroniku odkazov a prianí pre všetkým, ktorým podujatie pomáha. Okrem členov Čestného plesového výboru do nej svoje prvé povzbudivé slová zapísali známe osobnosti a tohtoroční plesoví hostia Dominik Hrbatý, Renáta Názlerová a Lucia Hurajová.

V spolupráci s Nadáciou pre deti Slovenska, Koalíciou pre deti Slovensko a odborníkmi vznikne vďaka výťažku z 18. ročníka dobročinného Plesu v opere program na podporu inkluzívneho vzdelávania detí so zdravotným znevýhodnením, ktorý pomôže pripraviť školské prostredie na vzdelávanie detí s rozmanitým potenciálom. Autori projektu chcú dosiahnuť hlavne to, aby deti so zdravotným znevýhodnením mohli navštevovať bežnú školu a cítili sa tam prijaté, aby ich rodičia mali informácie o možnostiach, ktoré v oblasti vzdelávania ich dieťa má a aby téma inkluzívneho vzdelávania detí so zdravotným znevýhodnením bola pozitívne prijatá zo strany širokej verejnosti.

(ts, ms)

 

 

Páčil sa vám článok?

Najčítanejšie