Univerzita Komenského láka budúcich študentov aj dňami otvorených dverí - začnú sa už v piatok...

25.1.2018

Zdroj: Facebook UK

Páčil sa vám článok?

Záujemcovia zo stredných škôl o štúdium na prestížnej Univerzite Komenského v Bratislave budú mať možnosť prísť sa pozrieť na svoju budúcu fakultu, kde im pedagógovia predstavia možnosti štúdia, poinformujú ich o prijímacom konaní na akademický rok 2018/2019 a ukážu priestory školy. Dni otvorených dverí sa na bratislavskej UK začnú od 26. januára a potrvajú do 6. júna.

Zajtra dňa 26. januára 2018 o 9.00 h otvoria svoje brány rovnako Fakulta telesnej výchovy a športu UK (FTVŠ UK) a Prírodovedecká fakulta UK (PriF UK). Na FTVŠ UK si záujemcovia budú môcť pozrieť názorné ukážky pohybovej časti prijímacej skúšky a tiež absolvovať prípravný kurz z gymnastiky, plávania a športových hier zdarma. PriF UK zas predstaví kvalitné laboratórne vybavenie.

V sobotu 27. januára 2018 sa záujemcovia môžu ísť pozrieť na Filozofickú fakultu UK (FiF UK) o 10.00 h a na Pedagogickú fakultu UK (PdF UK) o 12.30 h. Na FiF UK budú môcť návštevníci besedovať s absolventmi – ľuďmi z praxe, ale čakajú na nich aj zaujímavé prednášky z odboru. Na PdF UK bude možné porozprávať sa priamo so študentmi fakulty o ich skúsenostiach a získať prehľad o štúdiu.

Fakulta matematiky, fyziky a informatiky UK organizuje dva termíny dní otvorených dverí. Tzv. zimný, určený najmä maturantom, sa uskutoční dňa 7. februára 2018 o 13.00 h a letný pre stredoškolákov z nižších ročníkov dňa 6. júna 2018. Súčasťou programu budú populárno-vedecké prezentácie z oblasti matematiky, fyziky a informatiky a návšteva špičkových laboratórií.

Počas februára je možné vybrať sa aj na Farmaceutickú fakultu UK, ktorá sa na záujemcov teší dňa 14. februára 2018 o 13.00 h. Okrem štandardných informácií návštevníkov čaká aj prezentácia aktivít študentského spolku a tiež prehliadka priestorov a laboratórií.

Nielen fakulty UK pozývajú návštevníkov do svojich priestorov. Centrum ďalšieho vzdelávania UK privíta najmä zahraničných záujemcov v Jazykovej a odbornej príprave cudzincov a krajanov dňa 28. februára 2018 o 9.30 h. Účastníci sa oboznámia aj s metodikou výučby slovenského jazyka ako cudzieho jazyka, môžu si otestovať jazykové kompetencie na základe modelového testu a ústneho pohovoru, ako aj vyhrať set učebníc slovenského jazyka.

Prvý marec 2018 by si mali zapísať tí, ktorí uvažujú nad štúdiom na Fakulte sociálnych a ekonomických vied UK. Od 10.00 h tu študentky a študenti spolu s vyučujúcimi predstavia fakultu, jej tajné zákutia a odpovedia na všetky zvedavé otázky.

Rímskokatolícka cyrilometodská bohoslovecká fakulta UK organizuje deň otvorených dverí dňa 22. apríla 2018. Na programe je diskusia, prehliadka priestorov a omša.

Potenciálni študenti môžu získať informácie o podmienkach štúdia na UK aj v univerzitnom časopise – Naša univerzita pre záujemcov o štúdium.

(ars, ts, foto: uk)

Páčil sa vám článok?

Najčítanejšie