Nákupný ošiaľ, budúcnosť Bratislavy či onanujúci muž na Zlatých pieskoch – to boli top správy v auguste 2017

10.1.2018

Zdroj: JTRE

Páčil sa vám článok?

Práve správy o zatvorených obchodoch počas štátnych sviatkov patrili počas minulého roka medzi najčítanejšie a najvyhľadávanejšie informácie na webe Bratislavských novín. V auguste vás však zaujala aj vizualizácia Spojenej Bratislavy, ktorá ukázala, ako bude naše hlavné mesto vyzerať o päť rokov, ale aj prípad päťdesiatnika masturbujúceho pod stromom pri pláži na Zlatých pieskoch.

29. august 2017: Zápcha v dôsledku nákupného ošiaľu. Bratislavčania opäť vyrazili do Rakúska.

Zdroj: ms

Počas letných prázdnin sme mali dva štátne sviatky – 5. júl a 29. august, počas ktorých boli na Slovensku zatvorené nákupné centrá, takže Bratislavčania vo veľkom vyrazili namiesto osláv výročia SNP radšej nakupovať do susedného Rakúska, kde boli obchody otvorené ako v bežný deň. Pred hraničným priechodom Berg sa v tento deň vytvorila kolóna dlhá možno aj niekoľko kilometrov. Do Rakúska však netiahli iba Bratislavčania, ale videli sme autá zo všetkých kútov Slovenska. Treba však dodať, že zvýšený záujem o nákupy v Rakúsku nebol iba dôsledkom zatvorených obchodov, ale aj káuz z uplynulých mesiacov, keď sa potvrdilo, že tovar rovnakej značky je u susedov naozaj kvalitnejší. Mnohí ľudia preto jednoducho využili voľný deň, aby si za rovnakú cenu či dokonca lacnejšie kúpili výrobky, ktoré pokladajú za lepšie.

3. august: Ako by mohlo vyzerať hlavné mesto o päť rokov? Predstavili koncept posúvajúci Bratislavu o pár levelov vyššie

​Koncept Spojená Bratislava sa zameriava na rozvoj územia okolo Dunaja. Jej hlavnou myšlienkou je, že rieka by už viac nemala mesto rozdeľovať, ale spájať. A nebude to len vďaka mostu pre peších, ktorým sa dostanete od národného divadla na petržalské námestie na Novom Lide, ale aj ďalším investičným plánom spoločnosti J&T REAL ESTATE.  „Sme presvedčení, že aktivizáciou a oživením prepojeného nábrežia na ľavom brehu, cez existujúci River Park, Zuckermandel, Staré Mesto a Eurovea, a vytvorením živej nábrežnej zóny v rozvojovom území Nové Lido, sa centrum mesta môže postupne „preliať” cez zónu Pribinova na pravý breh Dunaja a pritiahnuť tak doteraz izolovanú Petržalku bližšie k mestu,“ vysvetľuje podstatu Spojenej Bratislavy Peter Korbačka z J&T REAL ESTATE, podľa ktorého atraktívne nábrežie spojí Bratislavu nielen fyzicky, ale postupne aj v mysliach ľudí, vďaka čomu by sa mohla naša metropola raz stať skutočne krásnym mestom na Dunaji.

18. august: Pohoršenie na Zlatých pieskoch. Vyvolal ho päťdesiatnik

Zdroj:

​Až trojročný pobyt za mrežami hrozil 52-ročnému občanovi Českej republiky Davidovi H., ktorý sa uprostred augusta dopustil neprístojnosti v areáli prírodného kúpaliska na Zlatých pieskoch. V čase medzi pol piatou poobede a trištvrte na sedem večer na jednej z pláži v blízkosti reštaurácie masturboval pod stromom. Neprekážalo mu, že sa v tom čase v okolí nachádzali ďalší návštevníci kúpaliska a v sebauspokojovaní pokračoval aj po príchode hliadky Policajného zboru, čím sa dopustil neslušnosti a verejného pohoršenia na verejne prístupnom mieste a preto musel byť v súlade so zákonom obmedzený na osobnej slobode.  

(ars, foto: ms, abn, JTRE) 

Páčil sa vám článok?

Najčítanejšie