Podchod na Patrónke bol síce zrekonštruovaný, ale toalety v ňom nefungujú. Prečo?

Zdroj: FB Bratislava Works

Páčil sa vám článok?

Nedávno sme v Bratislavských novinách písali o rekonštrukcii podchodu na Patrónke. Pár dní pred Vianocami sa v týchto vynovených priestoroch ocitol Bratislavčan Ján K., ktorý by sa nielen nás, ale hlavne kompetentných z magistrátu chcel spýtal, prečo stále nie sú k dispozícii toalety pre verejnosť.

„Prečo po okatej renovácii zastávok MHD na Patrónke nie sú k dispozícii toalety pre verejnosť?“ opýtal sa pán Ján, ktorý podchod navštívil v piatok 22. decembra. O niekoľko dní mu z bratislavského magistrátu prišla nasledujúca odpoveď: „Ďakujeme za Váš podnet a uisťujeme Vás, že mesto v danej veci: Oprava verejných WC v podchode Patrónka koná a snaží sa robiť maximum.  Problém na ktorý poukazujete je dôsledkom investičného dlhu mesta. Nie je možné všetko odstrániť či napraviť ihneď. Ako ste si istotne všimli, zastávka Patrónka bola opravovaná. Boli vymaľované steny, vymenené svietidlá za nové ktoré sú LED, boli opravené povrchy zastávok ako i nájazd autobusu a takisto sa osadili nové lavičky.“

„V súčasnosti sa prerába elektrické vedenie a transformátorová stanica v podchode. Priebežne odstraňujeme grafity. Postupujeme v rámci možnosti rozpočtu mesta a postupne obnovujeme zastávky a podchod. Verejné WC máme v pláne opraviť v roku 2018. Je dôležité najprv opraviť elektrické rozvody a trafostanicu. Váš podnet sme zaevidovali a budeme sa mu venovať tento rok,“ uvádza sa v stanovisku, pod ktorým je podpísaný vedúci oddelenia Valér Jurčák. Zostáva len veriť, že to bude čo najskôr, teda kým nepríde k situácii, že niekto napríklad z magistrátu bude toaletu na Patrónke súrne potrebovať.

(ars, foto: abn)

Páčil sa vám článok?

Najčítanejšie