FOTO: V Novom Meste musia byť s rokom 2017 spokojní – dokončili sa až tri parky pre verejnosť

29.12.2017

Zdroj: FB Miroslav Kusý

Páčil sa vám článok?

Na území mestskej časti Bratislava – Nové Mesto sa tento rok dokončili tri parky. Dva rekonštruovali a pribudol aj jeden úplne nový. Prvý je tzv. Gaštanica, ktorý sa nachádza na Kolibe, druhý je objekt bývalého cyklistického štadióna na rohu Kalinčiakovej a ulice Odbojárov, kde dnes je Park Jama a tretím je park na Bielom kríži.

„Veľmi konzervatívna obnova zahŕňala obnovu a vytvorenie nových chodníčkov, obnovu a doplnenie osvetlenia, preriedenie húštin a výsadbu nových stromov,“ opísal premenu parku starosta Nového Mesta Rudolf Kusý, podľa ktorého budú v parku samozrejme vymenené lavičky aj koše a na jar ešte pracovníci podniku verejno-prospešných služieb vysejú trávu a do prednej časti dajú trávový koberec a dookola zrekonštruujú chodník.

Zdroj: FB Miroslav Kusý

​„Kontajnerové stojiská, ktoré boli po bokoch, budú pekné oplotené a verím, že kolegovia vymyslia, ako ich čo najrýchlejšie pokryť popínavou zeleňou. Najviac som hrdý na to, že sme si park robili vlastnými silami. Tým nielen čosi ušetríme, ale tým, že časť prác robia práve tí ľudia, ktorí sa o park budú starať, tak si dajú na kvalitu prác väčší pozor,“ napísal na svoj oficiálny facebookový profil starosta.

Zdroj: FB Miroslav Kusý

Ten si myslí, že nekvalita, alebo drobnosti, ktoré síce vyzerajú pekne, ale ťažko sa udržiavajú, by ich totiž dobehli.Hoci sa pri tom moji kolegovia hádajú, tak si myslím, že toto je cesta, ktorou by mala ísť samospráva. Robiť si čo najviac vecí sami. Niektorí nad tým krútia hlavou, ale práve takto samosprávy fungujú na západ od nás. A mimochodom, tak to fungovalo aj za čias tzv. národných výborov, či za ČSR. A ešte predtým aj za monarchie,“ dodal Kusý.

(ars, foto: facebook)

Páčil sa vám článok?

Najčítanejšie