Obe bratislavské predajne Carrefouru ešte stále fungujú - aj s prázdnymi regálmi...

28.12.2017
0

Zdroj: Facebook

Páčil sa vám článok?

Ešte pred niekoľkými rokmi chodili nielen obyvatelia Nového Mesta radi nakupovať do Polusu, kde na najväčšej ploche sídlil hypermarket Carrefour, v ktorom bolo k dispozícii prakticky všetko – od práčok, televízorov, elektroniky, nábytku, kníh, autosúčiastok, drogérie, potravín, či darčekových predmetov až po burské oriešky. Ako to tam vyzerá dnes?

„Mrznúce predavačky za pokladňami, prázdne pulty a dlhy. Jedno z najväčších nákupných centier na Slovensku. Vitajte v realite - kapitalizmus verzia 2017,“ napísal na sociálnu sieť istý Bratislavčan, ktorý pridal aj fotografiu z interiéru hypermarketu Carrefour, ktorý sa nachádza na prízemí bratislavského Polusu na ploche 4-tisíc metrov štvorcových, ale dnes doslova zíva prázdnotou.  V hypermarkete Carrefour sa už niekoľko rokov nedá urobiť poriadny rodinný nákup a zákazníkov nič neláka vojsť medzi prázdne regále. Plocha obchodu sa postupne „scvrkávala“ a sortiment bol v poslednom čase poriadne oklieštený. Predajňu, ktorá tu sídli od roku 2000, by mal v budúcom roku nahradiť niektorý z reťazcov Billa alebo Lidl. Francúzska spoločnosť Carrefour skrachovala a postupne zatvorila svoje prevádzky v Trnave, Žiline či Košiciach. V Bratislave však sú ešte stále v prevádzke až dva obchody – okrem toho v už spomínanom Poluse funguje aj ten, ktorý je súčasťou obchodného centra Danubia v Petržalke. Ale ako ukazuje nasledujúca fotografia, tak tiež to tam nie je žiadna veľká sláva, skôr naopak:

Zdroj: Facebook

Súčasným akcionárom zvyšku obchodnej značky Carrefour sa stal bývalý partner investičnej skupiny Penta Jozef Špirko, ktorý sa od roku 2016 snaží ťahať túto sieť doslova hrobárovi z lopaty.  O pretrvávajúcej kríze svedčí aj to, že v oboch bratislavských prevádzkach robili vlani približne tristoeurové denné obraty, čo je bežná prax malej predajne s výmerou päťdesiat štvorcových metrov. Pochopiteľne, že aj náklady na nájom priestorov niekoľkonásobne prevyšovali tržby a preto bola prevádzka obchodov nerentabilná. Nehovoriac o tom, že viacerí dodávatelia sem postupne odmietali voziť nový tovar, nakoľko im z minulosti zostali nezaplatené faktúry. Ale ak túžite po nákupe v hypermarkete, kde budete takmer sami a nehrozí vám ani žiadne čakanie v rade pred pokladňami, tak sa do niektorého z bratislavských Carrefourov pokojne vyberte. A možno si aj niečo kúpite...

(ars, foto: facebook)

Páčil sa vám článok?

Najčítanejšie