VIDEO: Neboli ste na bratislavskom koncerte rapera Rytmusa s orchestrom? Pozrite sa, ako to včera v Inchebe vyzeralo...

27.12.2017

Zdroj: Facebook Rytmusa

Páčil sa vám článok?

Najznámejší slovenský raper Rytmus zorganizoval v spolupráci s agentúrou Evency - event agency na Druhý sviatok vianočný, teda 26. decembra 2017 dva koncerty v sprievode symfonického orchestra, ktoré sa konali v bratislavskej Incheba Expo Aréne. Oba boli napokon vypredané a pre všetkých, ktorí sa na toto štefánske podujatie nedostali, ponúkame krátky videozáznam z jeho vystúpenia.

Kráľ slovenského hip-hopu raper Rytmus lákal divákov na svoje vianočné vystúpenie aj tým, že malo ísť o jedinečné spojenie textov jeho skladieb v sprievode veľkolepého hudobného telesa, teda 60-členného symfonického orchestra. Rytmus chcel ukázať, že klasická hudba a hip-hop majú k sebe bližšie, ako by sa mohlo na prvý pohľad zdať a v kampani sám vravel, že na takýto typ projektu musel dospieť.

Podobné podujatie s názvom Raper Vivaldi sa uskutočnilo koncom novembra v Redute, kde vystúpil jeho kolega Majk Spirit takisto v sprievode symfonického orchestra, teda konkrétne formácie The Classical Music Maniacs na čele s prvým huslistom Slovenskej filharmónie Jarolímom Emanuelom Ružičkom.  Prvý špeciálny vianočný koncert Rytmusa, ktorý mal spojiť klasiku s hudbou ulice, sa konal v bratislavskej Incheba Expo Aréne 26. decembra 2017 o 16:30 hod. a druhý o 21:00 hod. Oba organizovala agentúra Evency – event agency a boli vypredané.

Takto to včera v Inchebe vyzeralo:

Na facebookovej stránke fotografky Desany Dudášovej sa dnes ráno po jej otázke, ako dopadol spomínaný koncert Rytmusa, rozpútala celkom zaujímavá diskusia. Jaj kamarát Boris napísal:  „Inak toto by aj mňa zaujímalo! Lebo nech sa na to dívam z akejkoľvek strany, vychádza mi to ako strašná blbosť.“ Naopak Gabriela tvrdila, že priaznivci hip-hopu odchádzali z Incheby domov nadšení.  „Myslím, že ľudia mimo túto scénu tam neboli, veď načo aj? Toto bola produkcia pre fanušíkov hip-hopovej scény.“ Iveta Csinnová - Szelidová si myslí, že sa to dá považovať za úspech, keďže boli napokon vypredané oba koncerty.  „Vrátil kult symfonického orchestra aj do modernej hudby a možno neznalý konzument zistí, akú silu a potenciál má orchester. Podľa nahrávok to neznelo od veci.“ Nadšená bola aj priama účastníčka koncertu Andrea:  „Ja som mimo éry Rytmusa a musím povedať, že to bolo skvelé.  Spojila sa hudba s hudbou a dopadlo to bravúrne. Hlavne ja beriem človeka ako osobnosť. A tu sa chalan s ťažkým detstvom vypracoval na kráľa hip hopu. Takže klobúk dole. On ma veľké šťastie aj v tom, že si ide svojou cestou a všetky negatívne komenty sú mu ukradnuté.“  Podobne sa vyjadrila na Rytmusovej stránke aj Soňa Balogová – Grmanová: „Bol to mocný zážitok. Famózne spojenie, tak prirodzené a živočíšne, nedá sa to ani slovami opísať, to musí človek zažiť. Ďakujem, že som to mohla so svojou rodinou zažiť a najväčším prekvapením boli tie vekové skupiny ľudí od najmenších po najstarších. Klobúk dole, si Pán a všetci čo sa o tu atmosféru pričinili."

Snáď jedine tí, ktorí boli zvedaví, ako budú znieť niektoré jeho skladby plné vulgarizmov v sprievode symfonického orchestra, odchádzali domov možno trochu sklamaní, pretože Rytmus tieto pesničky do svojho koncertného repertoára nezaradil. Však predsa len boli Vianoce...

(ars, foto a video: Facebook)

Páčil sa vám článok?

Najčítanejšie