VIDEO: Adventný kalendár č. 2 – I.M.T. Smile a ich Najkrajšie Vianoce

22.12.2017

Zdroj: abn

Páčil sa vám článok?

Už len dvakrát sa vyspíme a je tu Štedrý deň a s ním najkrajšie sviatky roka. Čas čakania na Vianoce si na našom webe krátime a spríjemňujeme videoklipmi najpopulárnejších adventných melódií. Dnes si predstavíme skladbu Najkrajšie Vianoce od skupiny IMT Smile.

Pesnička Najkrajšie Vianoce od IMT Smile sa na Youtube objavila 11. novembra 2010 a za 7 rokov a 12 dní si ju na internete prehralo presne 4 889 292 ľudí a to v čase do 21.decembra 2017 a 19:17 hod. Ako a kedy táto pieseň vznikla? „Pravdupovediac už si to ani presne nepamätám, ale niekedy pred siedmimi rokmi ma Ivan Tásler poprosil, aby som mu napísal text vianočnej skladby. Najskôr som to poňal tak klasicky – kritikou komerčných sviatkov, ale jemu sa to nepáčilo a povedal, že chce klasický text o obyčajných Vianociach. Potom som napísal nový text, ktorý vychádzal z môjho vtedajšieho života. Vtedy sme bývali s manželkou v podnájme v byte, ktorý nám posunuli jej rodičia,“ povedal pre Bratislavské noviny textár Vlado Krausz. Ten je aj autorom textu k skladbe Šťastné a Veselé Vianoce, ktoré naspieval Marián Čekovský a jeho kolegovia a priatelia a písali sme o ňom TU:

A medzitým vznikla aj nová verzia skladby Najkrajšie Vianoce:

Napokon sa skladba Najkrajšie Vianoce stala druhou najpopulárnejšou vianočnou skladbou na Slovensku. „Priznám  sa, že to milo prekvapilo  nielen mňa, ale aj Ivana. Bol veľmi spokojný s tým, ako sa skladba medzi ľuďmi na internete ujala,“ hovorí Krausz. Skladba získala ešte väčšiu popularitu vlani, keď ju prespievali najpopulárnejší súčasní slovenskí interpreti oslovení rádiom Expres a to napríklad Emma Drobná, Lina Mayer, Adam Ďurica, Barbara Weiss, Martin Harich, Celeste Buckingham, Sima Martausová a Dominik z kapely King Shaolin.

Ich verzia vyzerá takto:

(ars, foto: abn, video: youtube)

Páčil sa vám článok?