VIDEO: Adventný kalendár č.5 – Miro Jaroš a jeho vianočné piesne s deťmi pre deti

19.12.2017

Zdroj: abn

Páčil sa vám článok?

Už len päť dní zostáva do najkrajších sviatkov roka. My si čas čakania na Štedrý deň spríjemňujeme už od konca novembra videoklipmi najpopulárnejších slovenských adventných skladieb. Dnes si predstavíme vianočnú tvorbu nového „detského kráľa“ – speváka Mira Jaroša.

Prvou vianočnou skladbou, ktorú Miro Jaroš vyprodukoval pred tromi rokmi, bola pesnička Vločka. Nachádza sa na cédečku s názvom Pesničky pre (ne)poslušné deti, ktoré vyšlo v roku 2014. Ako skladba Vločka vznikla? „Bolo to ešte v  mojom starom byte a mal som ju hotovú asi za pol hodinu. Zažil som pri tom taký nostalgický moment, že som sa na chvíľu zasníval a zrazu mi napadli súčasne melódia aj s textom. Keď som ju spieval prvýkrát naživo, až vtedy som si uvedomil jej silu.“ Za tri roky zaznamenala 3 milióny prehratí, čo je skutočne úctyhodné číslo.  

Pred Vianocami v roku 2015 prespieval Miro Jaroš skladbu Michala Dočolomanského Zima na saniach, o ktorej sme písali TU.

Vlani zaangažoval bývalý finalista prvej série Slovensko hľadá SuperStar do spolupráce opäť aj deti, s ktorými urobil pesničku nazvanú Vo Vianočnej pekárni. Aký má k tejto skladbe vzťah?  „Na túto skladbu ma upozornil môj kamarát Jindro. Hovoril mi, že v Rakúsku je to veľký hit a určite si ju mám vypočuť. Bola to láska na prvé počutie, hneď som vedel o čom bude. Trošku som si s realizáciou musel počkať, lebo bolo potrebné vybaviť povolenie od pôvodného autora. Našťastie nám ho Rolf Zuckowski dal a tak sa pesnička stala hitom aj u nás na Slovensku,“ hovorí Miro Jaroš, ktorý dal pesničku na Youtube 10. decembra 2016 a za ten čas si ju pozrelo 1,9 milióna ľudí.

Miro nezabudol na deti ani tento rok a 26. novembra 2017 pribudol na jeho youtuberskom kanáli videoklip ku skladbe Už sa teším na Ježiška. Očakáva, že ním prekonáš poslucháčsky úspech Vločky či Vianočnej pekárne? „Už nemám očakávania. Úspech ma poteší, ale keď nedosiahne takú klikanosť ako predošlé pesničky, nič sa nestane. Hlavné je to, že reakcie na ňu sú zatiaľ pekné.“  

(ars, foto: abn, video: youtube)

Páčil sa vám článok?