VIDEO a FOTO: Pozrite sa aký zázrak sa stal v čakárni detskej rádiológie v nemocnici na Kramároch!

17.12.2017

Zdroj: Facebook

Páčil sa vám článok?

Doslova pár dní pred Vianocami dostala Detská fakultná nemocnica s poliklinikou na bratislavských Kramároch darček, z ktorého budú mať asi najväčšiu radosť práve malí pacienti. Čakáreň na oddelení detskej rádiológie sa zmenila doslova na nespoznanie. Veď posúďte sami...

O premenu všednej čakárne na Galériu ľudského tela sa postaralo grafické štúdio Galaxi v spolupráci so združením talentovaných ilustrátorov ASIL – Slovak Illustrators Association.  „Čakárni dominujú dve veľké diorámy s priestorovými ilustráciami. Ako motív pre ilustrácie sme vybrali vnútro žalúdka a vnútro ciev. Jej priestor dopĺňajú aj otáčacie kruhy. Deti môžu pomocou nich hľadať v diorámach jednotlivé postavičky. Na druhej strane kruhov sa nachádza pomôcka v podobe malej legendy, kde približne treba postavičky hľadať,“ píšu na svojej facebookovej stránke pracovníci spomínaného grafického štúdia, ktorí sa veľmi tešia z toho, že aj takýmto spôsobom pomohli spríjemniť dlhý čas čakania detí pred vyšetrením u lekára.

Zdroj: Facebook

Pred niekoľkými dňami bol tento výnimočný projekt nielen dokončený, ale aj slávnostne odovzdaný do používania. Aj tí ľudia, čo majú zdravé deti, prípadne ich ešte nemajú určite ocenia tento počin. Architektonické riešenie vytvoril dizajnér Peter Gála, o ilustrácie sa postarala trojica Daniela Olejníková, Lucia Žatkuliaková a Ďuro Balogh a finančne projekt sumou 3400 eur podporila autorská spoločnosť LITA v spolupráci so iniciatívou Srdce pre deti.

Zdroj: Facebook

​Deti sa počas čakania na vyšetrenie u lekára môžu nielen zahrať, ale aj všeličo naučiť...

Takto sa priestor postupne zmenil:

(ars, foto a video: Facebook)

Páčil sa vám článok?