Máte záujem vidieť areál továrne Dimitrovka? V nedeľu sa chystá prehliadka...

12.10.2017

Zdroj: Facebook

Páčil sa vám článok?

Nedeľná prechádzka organizovaná zoskupením MPBA sa tentokrát uskutoční v Novom Meste. V rámci nej sa prípadní účastníci dozvedia zaujímavé informácie o Dynamitke, Závode mieru, Dimitrovke, CHZJD, Istrocheme, či Dusle, čo sú názvy tej istej fabriky, ktorá je neodmysliteľnou súčasťou Bratislavy.

Záujemcovia o prehliadku budú môcť nahliadnuť do rôznych priestorov, ktoré boli kedysi súčasťou „Dimitrovky.“ A takisto sa dozvedia, čo zostalo z niekdajšej slávnej i zlovestnej chemickej fabriky v Bratislave, na čo slúžila nekonečná spleť koľajníc pri Gaštanovom hájiku alebo čo ukrýva bývalá vodárenská veža adaptovaná na architektonický ateliér.

Nájdu odpoveď na otázku: Kam sa podel smrtonosný Piaty cech? Alebo prečo milovníci baťovskej architektúry vyhľadávajú Závod mieru a ako s tým súvisí majer šľachticov z Wolfsthalu. Sprievodcom prehliadky, ktorá sa uskutoční už túto nedeľu, teda 15. októbra, bude Ivor Švihran.

Prihlásiť sa na prehliadku môžete elektronicky TU.

Celkovo sa v ten deň uskutočnia až tri prechádzky. Prvá v čase od 9:00 hod. do 12:00 hod., druhá v čase od 13:00 hod. do 16:00 hod. a tretia v čase od 17:00 hod. do 20:00 hod. Náročnosť prechádzky je stredná, nakoľko trasa nie je úplne bezbariérová. Účastníci sa stretávajú na Námestí Biely kríž, v blízkosti zastávok električiek 3 a 5 a Nobelovej ulice (linka č.51).

Úplne presne na tomto mieste: google.sk/maps/place/48.182054,17.129276. Prehliadka je bezplatná, ale organizátor bude vďačný za akýkoľvek dobrovoľný príspevok, hoci aj vo výške 2,50 eur.

(ars, foto: Facebook)

Páčil sa vám článok?