Tip na výlet: V Smoleniciach si prídu na svoje milovníci medoviny i deti fascinované strašidlami

10.10.2017
0

Zdroj: Trnava Tourism

Páčil sa vám článok?

Ak máte radi medovinu, tak už najbližšiu sobotu by vám mohol zlepšiť náladu výlet do malebných Smoleníc. Koná sa tu totiž Medoween, teda spojenie Halloweenu s medovinou. Posledný októbrový víkend zas na deti čakajú priamo na miestnom zámku strašidlá.

Smolenice, obec nachádzajúca sa pár kilometrov za Častou, je známa nielen vďaka krásnemu zámočku, ale aj medovinou. Podujatie s názvom Medoween predstavuje spojenie tradičného sviatku Halloween s medom  a včelovinou, ktorými sa čarovná obec Smolenice preslávila. Miestne medovinárstvo sa pýši najlepšou medovinou na svete ocenenou aj na svetovom kongrese včelárov Apimondia. V rámci neformálnej ochutnávky, ktorú budú môcť návštevníci absolvovať už 14. októbra, bude v ponuke nielen viacero druhov medovín, ale aj unikátne medové pivo, vysvetľuje Michaela Potočárová, zastupujúca výkonná riaditeľka Trnava Turism. Akcia sa koná od 17.00 do 22.00 h v areáli Včelovina.

Na konci októbra si zas v Smoleniciach prídu na svoje deti, ktoré fascinujú strašidlá. „Čarovný Smolenický zámok odporúčame pre návštevu s deťmi, špeciálne tými, ktoré milujú strašidelné príbehy a farebné kostýmy. Počas víkendu 28. a 29. októbra sa tam totiž chystá podujatie Strašidlá na Smolenickom zámku a pre deti je pripravený pestrý program. Okrem remeselných trhov, maľovania na tvár a lukostreľby ich čakajú aj ďalšie sprievodné akcie,“  dodáva Potočárová.

Strašidlá na zámku sa konajú v sobotu 28. októbra od 11.00 do 22.00 h, v nedeľu 29. októbra od 10.00 do 19.00 h. Vstupy sú naplánované každých 20 minút a limitované sú počtom osôb. Podujatie je vhodné pre deti od 6 rokov. Potočárová nás však upozornila, že návštevu zámku je vhodné si dopredu rezervovať a to TU.

Pre motoristov sú zabezpečené v obci dve záchytné parkoviská, ktoré budú označené informačnými tabuľami. Organizátori mysleli aj na tých, ktorí autá nemajú, preto záujemcovia z Bratislavy a Senca budú mať možnosť za príplatok využiť autobusovú dopravu. Odjazd autobusu je z Trnavského mýta (zastávka MHD smer letisko) o 10.00 h.  a Zlatých pieskov (zastávka MHD smer Vajnory) o 10.15 h.

Vstupné na Strašidlá na zámku:

Dospelí: 6 eur + 6 eur doplatok za dopravu

Deti do 18 rokov a ZŤP: 4 eurá + 5 eur doplatok za dopravu

FOTOGALÉRIA:

​(ts, c, ms)

 

Páčil sa vám článok?