Už je známe, ako dopadla veľká letná anketa o Draždiaku

7.10.2017
V jazere veľký draždiak našli mŕtvu ženu - velky_drazdiak
Páčil sa vám článok?

V priebehu letných mesiacov júl a august realizoval Michal Radosa, zástupca starostu Petržalky, anketu, v ktorej sa obyvateľov pýtal na pozitíva a slabiny jazera Veľký Draždiak. Čo z nej vyplynulo?

Celkovo sa na nej zúčastnilo 1459 respondentov, s prevahou žien, pričom drvivá väčšina z oslovených na jazero počas sezóny aj chodieva. Najpozitívnejšie vnímanou výhodami bol bezplatný prístup k vode (1233), prostredie (1081) a bufety a reštaurácie ( s väčším odstupom 507). Za najväčšmi negatívne stránky respondenti považovali :nedostatok toaliet (920), elektrické vedenie (772), nekvalitný priestor na ležanie pri vode (672), chýbajúce sprchy (563), starostlivosť o čistotu (533), kvalitu alebo počet smetných košov (271). „Z výstupov vyplýva niekoľko podnetov, na ktoré sa budeme snažiť reflektovať v budúcom roku,“ uviedol  Michal Radosa. „Lavičky a smetné koše, ktoré boli mojou prioritou, by mali pribudnúť ešte v tomto roku.“

Zaujímavosťou je, že ľudia nepovažujú za zásadný problém pohyb psov a nie je podľa nich nutné  budovanie nových chodníkov alebo iné zásadnejšie zmeny, ktoré by mohli zmeniť prírodný charakter jazera. Okrem dlhodobého problému s existenciou elektrického napätia ich najviac trápi chýbajúca  hygienická infraštruktúra  a ocenili by aj terénne úpravy brehov tak, aby sa na nich dalo pohodlnejšie ležať.

(brn, ilustračné foto: abn)

Páčil sa vám článok?